bugün

uludağ üniversitesi atatürkçü laik eğitim sloganı

An itibari ile Uludağ Üniversitesinin sitesinden kaldırılan slogandır. Yeni rektör Yusuf Ulcay göreve geldikten sonra (hatırlayalım %29 luk bir oranla cumhurbaşkanı tarafından atanarak göreve geldi, halbuki %61 oy alan Kamil Dilek cumhurbaşkanı tarafından atanamadı) bu slogan kaldırılarak yerine "3.Nesil Üniversite" yazılmış.

Olay sloganın kaldırılması değil. Çok açık bir şekilde Atatürk ismine karşı bir mücadele söz konusu. Bu kanıya nerden vardım hemen onuda açıklayayım; geçtiğimiz günlerde zorunlu Nutuk dersi kaldırıldı, artık zorunluda değil, seçmelide, tamamen kaldırıldı. Bundan öncede "Atatürk ilkeleri Devrim Tarihi" dersinin adı, öğrencileri 'kışkırttığı' gerekçesiyle değiştirilerek "Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi" oldu. Eski rektörümüz Kamil Dilek, Devrim Tarihi adında ısrarlı olunca "öğrencileri kışkırtıyor" diye YÖK'e şikayet edilmişti.

Gelecek günlerde okulun girişinde bulunan bir kaç Atatürk fotoğrafının da kaldırılmasını bekliyorum. Belki de kaldırılmıştır. Umarım "Eğitimde Özgün, Düşüncede ÖZGÜR" sloganına sahip olduğumuz üniversitemizde "Atatürk" ismini de yasaklamazlar. Gidişat iyi değil.