bugün

italya

inkar edemem, ülkemizden daha güzel olan ülke.

''roma harabe içinde, venediği de su basmış'' gibi yersiz bir geyik yapmayacağım. roma tarihi dokusuyla collesium u ve tiber adasıyla, sayısız müzesiyle insanı 3 bin yıl öncesine götürüyor gerçekten. biz kendi ülkemizde tarihi eser var sanıyoruz, tarihi eserin ne olduğunu bozulmamiş dokusuyla romada görebiliriz ancak.

venedik gerçekten yapısı gereği eşsiz. mutlaka gondola binin ama gondolcuyla sıkı pazarlık yapın, kazıklanmayın. 30 euro civarıydı rakamlar.

romadan trenle pisaya gidip pisa kulesini de görebilirsiniz. 10 euroya kuleye çıkabiliyorsunuz. kulenin önünde kuleyi kaldırma fotolarını çektiren sayısız insan göreceksiniz ki evet o seramoniye ben de katıldım halt etmiş gibi.

floransa sanat şehri. her floransalı ressam, heykeltraş neredeyse.

enteresan olanıysa 1 tabak makarnanın kocaman pizzadan pahalı oluşu. rengarenk makarnalar var ama 1 tabagina 40 euro dediklerinde türkçe küfür ediyorsunuz.

domuz eti yaygın olduğu için dana veya kuzu etli yiyecekleri bulmak çok zor. mutlaka müslüman olduğunuzu belirtin ki ona göre hazırlıyorlar. fiyst kol'a dönüşüyor tabi.

pahalı ama çok harika bir ülke. fırsatınız olursa affetmeyin gidin. yakın bir zamanda yine orada olacağız. seviyorum seni italya, bizimlasın.