enelhakki

kendi inanç kavramları dışında kalan insanlara hiçbir surette saygı duymayan dincilerin, saygısız olarak niteleyip üstüne bir de saygı bekledikleri kişi.

sen hiçkimseye saygı duyma, kendininkinden başka tüm inanç yollarını ve düşünme sistemlerini yoksay, kendinden farklı olanı yoketmek için tüm yaşamın boyunca uğraş göster, sonra da elalemden saygı bekle. allah allah!
saygı karşılıklı olur: sen karşındaki insanın düşüncesine inanmıyor ve saygı göstermiyorsan, o da sana saygı duymaz, saygı göstermez.
yahudiler ırkçı, hıristiyanlar günahkar, budistler zaten ineğe tapıyor, ateistler allahsız kitapsızlar, agnostikler tırsak, atatürkçüler deccal! bir sen doğru yoldasın aq. 7. yüzyıl arap inanışları çukurunda nefessiz kalmışsın, haberin yok!

dini yorumlamak, kuran'ı anlamak; anlayıp düşünmek ve eleştiri yapmak için de islam alimi olmaya gerek yoktur. dinciler kuran'ı yorumlamak için islam alimi olmak ya da alimlerin tefsirlerinden faydalanmak gerekir dese de bu konuda bakın allah ne der: (bkz: #1281531)
bu işler dinci dezenformasyonu sanıyorum biraz şişler ha morgülüm?

saygı görmek isteyen öncelikle diğerlerine saygı duyar, adamlık muamelesi görmeyi arzu eden evvela kendini adam eder.