oh bebek

hazreti muhammed'in gelini ile evlenmesi gerçeğini bir türlü kabul edemeyen ve "iftira bu, hakaret ediyorsun" diye sayıklayan kişilerin hakkında "gömünist hristiyan yahudi" diye salladığı yazar.

hazreti muhammed halasının kızı olan zeynep'i evlatlığı zeyd bin harisi ile evlendirmiş, sonra ahzab suresinin ilgili ayetleri kanalıyla boşanmalarını sağlamış ve gelinini kendine hanım olarak almıştır. siz kabul etseniz de, etmeseniz de.
bu gerçeği sözlüğe yazmak da marjinallik değildir. ama bunun marjinallik olduğunu düşünmek, kişilerin kendi cehaletlerinin de bir göstergesidir.

kuran'ı yorumlayamazsınız, yani sıradan insanlar olarak anlayamazsınız denmiş. yani anlamak için belli bir ilime, belli bir seviyeye gelmiş olmak gerekliymiş. kullar böyle dese de bakın bu konuda allah ne demiş:

zuhruf suresi 3. ayet: "biz, anlayıp düşünmeniz için onu arapça bir kur'an kıldık."
duhan suresi 58. ayet: "biz onu (kuran'ı), öğüt alalar diye senin dilinde indirerek kolayca anlaşılmasını sağladık."
yusuf suresi 1 - 2. ayetler: "elif. lam. ra. bunlar, apaçık kitab'ın ayetleridir. anlayasınız diye biz onu arapça bir kur'an olarak indirdik."

demek ki neymiş, anlamamız, düşünmemiz ve yorumlayabilmemiz için apaçık anlaşılabilir olarak indirilmiş.

saygısızlığa ve seviyesizliğe gelelim. tarihte gerçekleşmiş bir olayın burada anlatılmasına tepki olarak, bir inançtan yola çıkarak o konu hakkında fikir beyan edenlere "seviyesiz, ipe sapa gelmez laflar eden silik, çırpınan marjinal vb" gibi sözlerle saldırmak saygısızlıktır. seviyesizliktir.
bu, konuşulan konu üzerinde bir fikir sahibi olunmadığının ya da öne sürülecek bir tezi bulunmadığının da bir işaretidir ki işte bu da acizliktir. ad hominemdir ki zayıflık göstergesidir.
konu başlıkları işte orada. adam olan o başlıklar altında tezini öne sürer. gelip burada acizliğini ifşa etmez.

hz muhammed'in evlatlığının hanımı ile evlendiğini, eski gelinini kendine eş olarak aldığını bir sözlükte öğreniyorsan ve bunu kabul edemiyorsan daha ben ne yapayım. git cehaletine yan.

hoşbulduk.