bugün

akp çarkları

yine seçim yaklaşıyor ya rte milliyetçi manevralara başladı.

"Kürt Sorunu Yoktur; Kürt Kardeşlerimin Sorunları Vardır"
Biz, Anadolu’nun kapılarını islam’a açan Malazgirt Savaşı’nda, Kürt kardeşlerimizle omuz omuza savaştık. islam’ın sancağına kasteden Haçlı seferlerine karşı, bütün bu coğrafyada biz omuz omuza savaştık. vs.
Kürt kardeşimin sorun varsa sen onu bana getir. Türk kardeşimin de sorunu var, öyle mi? Abhaz’ın, Boşnak’ın, Arnavut’un, Roman’ın da var. Ülkemde yaşayan tüm etnik unsurların her birinin sorunları var. Bu sorunları gidermek için çalışacağız, ayrım yapmayacağız. Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka bir mesele yok, yatıyorlar, kalkıyorlar bunu konuşuyorlar. Bu, ülkeyi bölmeye gayret etmektir, ayrımcılıktır.
Bu ülkede sadece Kürtler yok, bu ülkede 36 ayrı etnik unsur var ve hepsini biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında ne yaptık? Topladık. Ne dedik? Tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik.
Kardeşlerim, millet nedir biliyor musunuz? Millet, her türlü etnik unsuru aynı çatı altında toplayan bir kavramın adıdır. Bu millet kavramında Türk var, Kürt var, Laz var, Çerkez var, Gürcü var, Abhaza var, Boşnak var, Roman var, Arnavut var, aklınıza ne gelirse, millet bununla oluşur ve bunu hazmedemiyorlar.”
http://www.tccb.gov.tr/ha...min-sorunlari-vardir.html

Neyin eksik senin, başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı çıkardın. TSK da var mısın var, ne istiyorsun daha ne istiyorsun? Allah aşkına bizden farklı neyiniz var, her şeye sahipsiniz. Yol yoktu yolunuzu yaptık, havaalanı yapıyoruz yaptırtmıyorlar. iş adamlarının müteahhitlerinin makinalarını yakıyorlar. E niye yakıyorsun? Iğdır’a yaptık, Ağrı’ya yaptık, Kars’a havalimanı. Bu devlet bir ayrım yaptı mı? Kardeşlerim dert başka.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28457474.asp

"silahların gölgesinde barış olmaz"
http://www.aa.com.tr/tr/h...in-golgesinde-baris-olmaz

yemin ediyorum saray yaradı!
zekası açıldı!

Diyarbakır’da, 2005 yılında, “Kürt meselesi benim meselemdir” demişti.
daha da fazlasını demişti.
diyarbakır bop kapsamında yıldız olacak da demişti!

bunca haltı silahların gölgesinde neden yediniz o zaman!
neredeyse bitme noktasına gelen teröre karşı kaç tane operasyonunuz oldu!
siz mağlup teröristlere muzaffer komutan muamelesi yaptınız!
siz hapiashanede çüyüyen bir çakalı "akil adam" yaptınız!
sizin yüzünüzden ülke olarak sonuçlarına katlanıyoruz!

edit: arslan bulut da bu konuda yazmış.
rte'nin başından beri kürdistan meraklısı olduğunu ama duruma göre manevra yaptığını söylemiş.
-- alıntı ---
Gerçekten de Erdoğan,1993 yılında “Kürtler ’biz ayrı yaşamak istiyoruz’ diyebilirler. Bu durumda belki Osmanlı eyaletler sistemi benzeri bir şey yapılabilir” demişti. 2003 yılında da “Osmanlı’ya gittikleri zaman Doğu, Güneydoğu’nun Kürdistan, Doğu Karadeniz’in Lazistan eyaleti olduğunu görecekler” diye konuşmuştu.
Yine Erdoğan’ın 1991 yılında Refah Partisi istanbul il Başkanı olarak Genel Başkan Necmettin Erbakan’a sunduğu bir Kürt raporu vardı.
Erdoğan, “Bu bir Kürt sorunudur” diye başladığı o raporda, tarihi ve coğrafyayı çarpıtarak “Bugün Doğu ve Güneydoğu olarak adlandırılan bölgeler, tarihin en eski devirlerinde ’Kürdistan’ olarak adlandırılan coğrafyanın içinde yer alan bölgelerdir” demişti.
Erdoğan raporda, Özal’ın “Federasyon dahil her konu tartışılmalıdır” sözleri ile birlikte Celal Talabani ve Mesut Barzani ile görüşmesini de överek “Türkiye’de Kürt kimliğinin ve Türkiye’de yaşayan diğer halkların kimliğinin tanınmasını, dileyen herkesin kendi anadilinde eğitim-öğretim yapabilmesini savunmalıyız. PKK terörünü kınadığımız kadar devlet terörünü de kınamalıyız. Devlet-PKK çatışmasında devletçi bir safta gözükmemek, devletin eleştiri üslubunu benimsememek için ‘bölücü’, ‘terörist’, ‘ayrılıkçı’ vs gibi kelimeleri kullanmamalıyız. Türk ırkçılığına da Kürt ırkçılığına da karşı çıktığımızı ilan etmeli ve bunu davranışlarımızla göstermeliyiz” ifadelerini de kullanmıştı.
-- alıntı ---
http://www.yenicaggazetes...slini-biliyor-33940yy.htm