bugün

rapture

Kısaca açıklarsak Rapture, ütopyaları gerçekleştirmek adına okyanus tabanına yerleştirilmiş bir şehirdir. Fakat bu ütopya uzun sürmemiştir. Uzuncası şöyle efem;

--spoiler--

1919 Yılında Andrei Rianofski adında bir Rus, ülkesinden kaçarak ABD'ye sığınır. Dikkat çekmemek adına adını Andrew Ryan olarak değiştirir. Bu değişimin ardından Andrew fırsatlar ülkesi Amerika'da kısa süre içerisinde ün ve servet kazanmaya başlar. Fakat yaşadığı ortamlardaki siyasi baskılar Andrew Ryan'ı bıktırmıştır. Kendisi, sanatçı ve bilim adamlarının bu siyasi baskıların gölgesinde kaldığını ve bu yüzden ilerlemenin yavaşladığını düşünür. Ve o günlerde Andrew Ryan'ın aklında Rapture'ın yapılması fikri ortaya çıkar.

Yaklaşık 25 sene sonra Rapture yapılmaya başlanır. Malzemeler okyanus tabanına zamanla indirilip şehir kurulur. Şehirin tüm ihtiyaçları düşünülmüş ve bunlar çoktan halledilmişti. Ve şehir hazırdı. Tüm dünyadan uzak, sadece bilimin ve sanatın ön planda olduğu şehir.

Zamanla seçkin olarak kabul edilen insanlar birer birer Rapture'a giderler. Andrew Ryan'ın düşündüğü gibi, medeniyette ilerleme kaydedilmiştir. Andrew Ryan'ın ütopyası gerçekti. Fakat bu ütopyada güç elde etmek isteyen insanların etkisi ile bu müthiş ütopya bir disütopya'ya dönüşmüştür.
--spoiler--