bugün

marco polo

1. sezonu bir solukta izlenen 10 bölüm ile biten dizi.

kesinlikle olmuş bir dizi olduğundan daha önce bahsetmiştim.
(bkz: marco polo/#26057272)

şimdi de 1. sezon itibariyle bazı karakterleri ele alalım.

not: aşağıdaki şeyler spoylerimsi ifadeler içerebilir.(kesin bilgi yayalım)

marco polo: kubilay han'ı bir baba olarak görüyor, onu cidden seviyor ve ona yararlı olmak istiyor. tabi bu arada yeryüzünün en büyük hakanının en yakınındaki isim olmanın da hem avantajlarını hem de dezavantajlarını yaşıyor. 9. bölümde direkten döndü desek yeridir. hem kokachin'i hem de khutulun'u çatır çatır yedi, korkarım 2. sezonda mei lin'i de yiyecek.

kubilay han: marco polo'nun o'na karşı beslediği duygular karşılıklı, çok harkulade bir haremi var, adam dengeyi kurmuş. chabi yengemiz kendi elleri ile yanına manita sokuyor adamın. eee koskoca han lan adam. biz ufacık hovardalık yapsak hemen "auuuv" olur. tabi ne varsa eskilerde var amk.
ayrıca byamba'ya baya baya haksızlık yaptı. lan nasıl adamsın sen o senin evladın değil mi amk? fetihten sonra bir git öp aslan parçasını. varsa jingim, yoksa jingim. bsg amk.

chabi:kubilay'ın eşi. tilkinin dönüp dolaşıp döndüğü kürkçü dükkanı kendisi. ama bu karıda hoşlanmadığım bir yön var, biraz sinsi gibi geldi bana. du bakalım.

jingim: kubilay'ın oğlu, uyuz biri, ama özünde iyi sanki. çinliler gibi yetiştirildiği için moğol'lar bunu aşağılıyor, o'nun en büyük isteği bir moğol gibi kabul görmesi ve babasının komutanlarının kendisine saygı duyması. ama xiangyang'ın fethinde kahramanca çarpıştı ve gazi oldu. aferin.

kokachin: marco polo'nun manitası. adı kokachin ama asıl kokachin değil, asıl kokachin 1912 yılında trablusgarp...yok lan, asıl kokachin cidden değil işte, kokachin intihar edince yerine bu geçmiş, kendini bayatların son prensesi olarak kabul ettirmiş, bir eli yağda, bir eli balda yaşayıp gidiyor kubilay'ın sarayında. eh, tokmakçısını da buldu artık. mission complated.

100 eyes:(yüz göz) bu abimiz shaolin rahibi olup adamın dibidir. adıyla tezat şekilde kendisi kördür, ama muhteşem bir dövüşçüdür, kürşad gibi çin sarayını basmış tek başına ortalığın amına koymuştur. marco polo'nun hocası,öğreticisi, üstadıdır. jia sidao'nun amına koymuş, fethi perçinlemiştir. tekrar etmek gerekirse adamın dibidir.

ahmad fanakati: kubilay'ın evlatlığı, maliye bakanı, finansal işler sorumlusu. chabi ve jingim ile arası çok iyidir, sırtı yere gelmez bu yüzden. kubilay'a "baba" der, o derece ailenin içindendir. ama ben pek hoşlanmadım bundan, hain yahut hainlik için fırsat kolluyor gibi. zaten sezon finalinde de yaptırdığı tabloda ne anasının amı olduğunu herkese gösterdi.

mei lin: aslında orospudur, ama çin imparatorunun cariyesidir,imparatorun kızının annesidir, ama orospu çocuğu abisi(sidao) bu kadıncağıza gün yüzü göstermez. kubilay ile epey bir sevişme yaşamış, ama abisi yüzünden başı belaya bulaşmıştır. bakalım 2. sezon mei lin'in başına neler gelecek.

jia sidao: çin sadrazamı, sadrazam ama çocuk imparatoru ve kraliçe'yi hapsetmiş, çin'i yönetiyor. kubilay'ı da gafil avlayıp zafer kazandı ama orospu çocuğunun tekidir. 100 eyes reyizimiz tarafından bileti kesilmiştir.

byamba: kubilay'ın gayrimeşru oğlu. jingim varken siddin sene han olamayacaktır, o da bunun bilincindedir zaten, kendini dövüşe ve askerliğe vermiştir bu yüzden. ama delikanlının hasosudur. moğol aleminde 100 eyes'ten sonra gelen 2 numaralı delikanlıdır byamba. ha bu arada khutulun'u tavlamış ve yemiştir, allah mesut bahtiyar etsin.

khutulun: cengaver kadın. han soyundan geliyor ve kaidu reyiz'in kızıdır kendisi. marco polo ile yiyişti bir kez, sonra gitti byamba'nın kadını oldu. ilik gibidir, afeti devrandır ama bileği bükülmez bir cengaverdir.

kaidu: cengiz han soyundan gelen batı orduları komutanı. khutulun'un babası,kubilay'a fevkalade sadıktır ama jingim'i sevmez, jingim'le taşak geçer sürekli.

yusuf: kubilay han'ın kral naibi olan arap. yalnız 9. bölümde ipnelik yaptığını itiraf etti, ama yaptığı bu delikanlılıkla marco polo'yu kurtardı. toprağı bol olsun. ayrıca kendisi müslümandır ve namaz kılmaktadır.

niccolo ve maffeo polo: marco polo'nun babası ve amcası. ikisi de yavşaktır. neyse ki layıklarını bulmuşlar moğolistan'dan siktir edilmişlerdir. dua etsinler marco'ya, çocuk gene kıyamadı bunlara hayatlarını bağışlattı.

arık böke: kubilay han'ın kardeşi.kendisi karakurum'da durmaktadır, lakin marco polo bunu kubilay'a ispiklemiştir. iki kardeş cenk etmiş, kubilay arık böke'yi öldürüp ortadan kaldırmıştır.

evet, 1. sezon itibariyle kahramanlarımız bu şekilde.
2. sezonda bakalım neler olacak.

bu arada diziyi seyretmemize vesile olan dizibox'a teşekkürleri bir borç bilirim.