bugün

caterpillar

Bir hafta önce bulundugum cografya sebibiyle bot almam gerekti. Arastirma yapmadim. Direk bir magazaya daldim ve ilk gözüme carpan botlari denedim. Markalarla aram hic yoktur. Neyse o. Öyle rahatlardi ki hic cikarmak istemedim. Özellikle prarik oluslari hosuma gitti. Hem bagacigi var hem de yandan fermuarli. Ayak tabani o kadar rahat ki yürümüyor, yere dokunmuyor, adimlari havada salliyormus hissi vermesi yani sira; kisa don haric herseyin altina gidiyor. Fiyatina önceden hic dikkat etmeden kasaya gittim. 50,- euro oldugunu kasada ögrendim. Eve geldigimde etiketini sökerken 270,- eurodan düstügünü görünce götümle dümbelek caldim.
Üc gün sonra is arkadasim ne marka olduklarini sordu. Hic dikkatimi cekmedi. Caterpillar is makinalari ürrten bir firma ve bu tarz ürünleri oldugunu da bilirim, fakat ayaklarimdaki o kara panterlerin caterpillar olacaklarini kirk yil düsünsem aklimin ucundan gecirmezdim.
Bana ayakkabi fazla dayanmaz, daha bir hafta oldu. Bakalim ne kadar dayanacaklar. Simdiye kadar ayaklarda sogukluk yok, nem yok, ayak kokusu yok, su gecirme derdi yok.
cok fazla yürüyen birisi olarak sunu söyleyebilirim: ayaklar her yürüyüs esnasinda zilgit cekerek adim atiyor.