bugün
- filistin24
- silvermist'e iki şey söyle14
- antipanik'e bir şey söyle18
- sözlük kızlarının kombinleri12
- tanışılan kız hangi partili ise o partili olmak7
- namazlı meal yazıp kuran da namaz var diyen avel5
- azerbaycan6
- israil'in yunanistan'ın 2036 planını ifşalaması4
- akp'ye geçersem anam evlatlıktan reddeder3
- keşke yunan galip gelseydi diyen orospu evladı3
- alttaki yazara bir şey söyle24
- abd'nin en iyi üniversiteleri2
- bosna hersek2
- abazan yazarlar4
- antipatik'e iki şey söyle3
- egay sucukcu'ya bir şey söyle3
- kadir mısıroğlu'nun vatan haini olması4
- cenazede gülmek8
- whatsapp grubundan atılmak2
- altın fiyatları2
- ürdün9
- muşlettin amca4
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı36
- tuvalette ilham gelmesi5
- su bardağında çay içmek10
- bir hikayenin sonuna nokta koyamamak3
- almanya3
- mhp nin atatürk düşmanı olması5
- aşkım dua lipa mı ben mi diyen sevgili8
- şükretmeyen insan7
- fransa6
- sırbistan3
- sahaflık tecrübem5
- hırvatistan4
- kars 36 spor antalyaspor maçı2
- slovenya2
- isviçre2
- trump'ın rus dizeli anlaşması3
- avusturya3
- çekya2
- pudingi çay kaşığıyla yemek5
- hollanda3
- hafta sonu ayakları uzatıp evde oturmak3
- italya3
- muhterem kardeşim kadir mısıroğlu beyefendi3
- insanın düşüncelerinden utanması6
- osmanlıcayı abartmak3
- hassas bilek sendromu4
- finlandiya2
- kemalistlerin islam düşmanlığının nedenleri15
T129A, B1 ve B2 olarak 3 seride üretilecek olan helikopterdir. Gövde tasarımı italyan A-129 helikopteriyle hemen hemen aynıdır, çalma çırpma yoktur teknoloji satın alma vardır. Amerika'yı yeniden keşfetmeden mevcut teknolojinin üzerine ekleyerek üretme amacı güdülmüştür ve doğrudur. Bazı çekemeyenler italyan helikopteri dese de en güzel cevap böyle modernlikte ve kapasite de bir helikopteri italya'nın üretemiyor olmasıdır. Kısaca modellere değinmek gerekirse T129 A modeli 9 adet üretilmiştir ve sadece burun kısmındaki 20 mm makineli topu ve güdümsüz hydra roketlerini kullanabilmektedir, acil ihtiyaç için böyle üretilmiştir. B1 olarak üretilmesi planlanan helikopterler ise tanksavar ve güdümlü füze de ateşleyebilecektir. Tanksavar olarak milli uzun menzilli tanksavar füzesi Mızrak-U , güdümlü füze olarakta sudan ucuz ama nokta atışı yapabilen Cirit yarı aktif lazer güdümlü füze kullanılacaktır. B2 modeli ise herkesin bildiği AH-64 Apache helikopterleri ayarında olacaktır. Apache'de bulunan longbow radarının milli olanı MILDAR takılacaktır. RF karıştırıcılar vb. yazılımların eklenmesi de planlanmaktadır. Stinger eklenmesi tartışmalıdır.
Bunca laftan sonra birisinin çıkıp Türk malı değil diyeceği gerçeği moralimi bozsa da umarım ülkeleri için gece gündüz çalışan mühendislerimizinkini bozmuyordur.
NOT: Pakistan, Libya, Ürdün gibi bir çok ülkeden talep var ancak önce kendimize üreteceğiz.
Bunca laftan sonra birisinin çıkıp Türk malı değil diyeceği gerçeği moralimi bozsa da umarım ülkeleri için gece gündüz çalışan mühendislerimizinkini bozmuyordur.
NOT: Pakistan, Libya, Ürdün gibi bir çok ülkeden talep var ancak önce kendimize üreteceğiz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar