bugün
- işiniz gücünüz yok mu12
- gocu42
- bir bela geliyor29
- sözlüğün insanı dertlendirmesi5
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
- fusya semsiyeli yabanci20
- dizi izlemek4
- insanları imcitmeyi havalı bir şey sanan ibneler3
- ilk kez böyle hissediyorum3
- halil güneşli karizması4
- gecenin şarkısı14
- kimseyle dertleşememek4
- uludağ itiraf13
- bilin bakalım ben kimin fakesiyim6
- heyt bea gocu mu5
- bugün sizi en mutlu eden an3
- izmirbeyefendisi'nin şemsiyeli olması6
- bak seri eksicim sana iki çift lafım var2
- uludağ sözlük evreni8
- ben sana ne yaptım2
- özlenen kişiyi rüyada görmek4
- aşkın metafiziğinde toki kurasının önemi2
- bir erkeği kibarca reddetmenin yolları2
- bebişim diye hitap eden erkek2
- geceleri gelen acaba mal mıyım hissi4
- sözlüğün kırbacı5
- arkadaşlar çok kırıcısınız6
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya14
- 195 kaslı pilot14
- kendin hakkında bir entry bırak9
- başlık silebilme yetkisi3
- ayakları üşüyen erkek2
- mazotun yarım litresi 50 tl24
- hasan atilla uğur14
- ktç'nin şemsiyeli olması4
- apo'nun villası11
- gocu'nun şemsiyeli olması4
- arkadaşlar ben diablo oynamaya gidiyorum2
- borsa istanbul daki fon krizi5
- gammazların sanki biraz şey olması3
- göte giren şemsiye açılmaz3
- yahudiler vs çinliler3
- şemşiye ne demek2
- donald trump'un türk askerini övmesi10
- 5 bin lira kredi çekip karton karton sigara almak3
- yunanista'nın çıkarma tatbikatı fiyaskosu3
- habire12'nin kesinlikle yüzde yüz şemsiyeli olması3
- rtük ün evlendirme programlarını yasaklaması6
- erkekler neden evlenmek ister15
- mesih inananları kurtarmaya gelecek5
kendini islam düşmanı olarak görmekten mutluluk duyan, haz alan değişik insan.
hadi amerika'daki bir gayri müslümi anlarım. adamın bulunduğu ortam belli. yetiştirilme şekli belli. müslümanların tanıtılma şekli belli. ama müslümanların arasında olan bir insan nasıl böyle olabilir hiç aklım ermiyor. sor abi. sor cevap iste. ben bu kısmı anlamadım de. bunun açıklaması nasıl de. bilen biri illaki çıkar. bir şekilde durumun izahını yapar. he senin aklına yatar yatmaz. o senin sorumluluğunda. bu inat, bu kin, bu nefret niye bunu anlayabilmiş değilim. yaratana ters düşmek kimsenin harcı değildir güzel kardeşim. böyle bir ruhsat yok. nefes alman senin için şükür sebebidir. bu bir nimettir. ev, araba, para elbette ki bunlarda nimettir ama asıl kıymeti bilinmesi gereken allah'ın sana emanet olarak verdikleridir. diğerleri hep teferruat. bilmiyorum ki sana nasıl anlatmalı. daha önceleri çok denedim ama yanaşmıyorsun. demek ki bir şekilde beyninde bahaneni, sebebini bulmuşsun ve sürekli şeytan onu öne sürüp seni kandırıyor. nasıl yapmalı bilemiyorum. yok harbi üzülüyorum. diyorum bu sefer bir şey yazmayacağım. tutamıyorum ki kendimi. düşünüyorum diyorum ki bu kardeşimin bunları söylemesindeki menfaat nedir. menfaat deyince illede maddi bir kazanç olarak düşünmeyelim. dar çerçeveye sokmayalım. yani neden bir insan dine dahası yaratıcıya küfreder. onu aşağılar, hakaretler eder, iftiralar eder. emin ol aklım havsalam almıyor. düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. büyük vebal. bilen var bilmeyen var. türkiye müslümanlarının maalesef çoğu dini-allah'ı kulaktan dolma bilgilerle biliyor-öğreniyor-öğretiyor. araştırma, okuma, kaynak(kur'an) çok az. e onları da etkiliyorsun. bin düşünüp bir söylemen lazım. hele de böyle hassas konularda.
hayır öyle bir şey ki trollük olsun diye yapıyorsan zaten kötü, ciddi sorumluluk alırsın.
e bilerek yapıyorsan o zaten daha da kötü nasıl hesap vermeyi düşünüyorsun.
tamam bak her şey yalan diyelim. ama ölüm diye bir şey var. hayatın son bulması. buna da inanıyorsundur her halde. öyle yada böyle bu yaşam bitecek. peki soruyorum sana bundan korkmaz mısın. ya hakikaten böyle bir hesap günü varsa. hiç bunu düşünmez misin.
bence bir düşün derim. varsa güvendiğin, bilge birisi sor.
bunun sonu selamet değil bilesin.
hadi amerika'daki bir gayri müslümi anlarım. adamın bulunduğu ortam belli. yetiştirilme şekli belli. müslümanların tanıtılma şekli belli. ama müslümanların arasında olan bir insan nasıl böyle olabilir hiç aklım ermiyor. sor abi. sor cevap iste. ben bu kısmı anlamadım de. bunun açıklaması nasıl de. bilen biri illaki çıkar. bir şekilde durumun izahını yapar. he senin aklına yatar yatmaz. o senin sorumluluğunda. bu inat, bu kin, bu nefret niye bunu anlayabilmiş değilim. yaratana ters düşmek kimsenin harcı değildir güzel kardeşim. böyle bir ruhsat yok. nefes alman senin için şükür sebebidir. bu bir nimettir. ev, araba, para elbette ki bunlarda nimettir ama asıl kıymeti bilinmesi gereken allah'ın sana emanet olarak verdikleridir. diğerleri hep teferruat. bilmiyorum ki sana nasıl anlatmalı. daha önceleri çok denedim ama yanaşmıyorsun. demek ki bir şekilde beyninde bahaneni, sebebini bulmuşsun ve sürekli şeytan onu öne sürüp seni kandırıyor. nasıl yapmalı bilemiyorum. yok harbi üzülüyorum. diyorum bu sefer bir şey yazmayacağım. tutamıyorum ki kendimi. düşünüyorum diyorum ki bu kardeşimin bunları söylemesindeki menfaat nedir. menfaat deyince illede maddi bir kazanç olarak düşünmeyelim. dar çerçeveye sokmayalım. yani neden bir insan dine dahası yaratıcıya küfreder. onu aşağılar, hakaretler eder, iftiralar eder. emin ol aklım havsalam almıyor. düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. büyük vebal. bilen var bilmeyen var. türkiye müslümanlarının maalesef çoğu dini-allah'ı kulaktan dolma bilgilerle biliyor-öğreniyor-öğretiyor. araştırma, okuma, kaynak(kur'an) çok az. e onları da etkiliyorsun. bin düşünüp bir söylemen lazım. hele de böyle hassas konularda.
hayır öyle bir şey ki trollük olsun diye yapıyorsan zaten kötü, ciddi sorumluluk alırsın.
e bilerek yapıyorsan o zaten daha da kötü nasıl hesap vermeyi düşünüyorsun.
tamam bak her şey yalan diyelim. ama ölüm diye bir şey var. hayatın son bulması. buna da inanıyorsundur her halde. öyle yada böyle bu yaşam bitecek. peki soruyorum sana bundan korkmaz mısın. ya hakikaten böyle bir hesap günü varsa. hiç bunu düşünmez misin.
bence bir düşün derim. varsa güvendiğin, bilge birisi sor.
bunun sonu selamet değil bilesin.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar