bugün

fethullah gülen cemaati

4 ay aralarında kaldığım 2007 yaz tatilinden sonra onların deyimiyle "hizmet kustu" ve ayrıldım. allaha şükürler olsun ki 4 ay gibi kısa sürede tanımışım onları.
şöyle ki;
bir gün sohbet veren bir "abi" sohbeti bitirdikten sonra aynen şu kelimeyi kullandı "sadak allahul üstad" ... apışıp kaldım. yani üstad olan allah doğruyu söyler (haşa)
bunu duyunca tepki verdim ne demek olduğunu sordum, "üstad ne söylerse doğru söyler" dedi. tabi henüz üniversite ikinci sınıftayım cahil görüyorlar. böyle birşey söylemezsiniz dedim, şirk koşmaktır diye tepki verdim. herkes bana cephe aldı, sen nasıl bu şekilde konuşursun diye.
söyleyeceğimi söyledim, 40 kişinin içinde rezil ettim bıraktım o "abi" yi. bir ay sonra da ayrıldım.

hatırlayınca tüylerim diken diken oluyor, bazen küfretmediğim için kendime kızıyorum. şimdi bunu okuyan şakirtler dicek ki; bir kişinin hatasını bütün cemaate mal edemezsin diye. hayır arkadaşlar orda en az kırk kişiydik, tepki veren sadece ben olmuştum ve beni destekleyen hiç kimse olmamıştı. bu da demektir ki oradakilerin hepsi o söyleneni onaylıyor.

daha çok şey var ama herşeyleri ortaya çıktı. bakınız kurban bayramı yaklaşıyor, çoğu öğrenci deri ve et toplamak için ailelerin yanına gönderilmiyor. bunu bizzat yaşadım.
allah onların da bizim de sonumuzu hayırlı etsin inaşşalh.