bugün

yunus emre

Fikirleriyle turk irki'ni zehirlemis, uyusturmus bir kisidir. Turk irki bilinen 3500 yillik tarihi boyunca etrafi dusmanlarla cevrili olmasindan dolayi savasci bir millet olmustur, olmak zorunda kalmistir. Varligi savasmasina bagli olan bu milleti adina tasavvuf denilen herzevekilliklerle uyusturmanin, uzerine olu topragi serpistirmenin manasi nedir ? Bakin bu buyuk "gonul adami" ne diyor ;

Yetmis iki millete bir goz ile bakmayan
Halka muderris olsa hakikatte asidir.

Yunus emre efendi eger buradaki millet kelimesiyle bugunku turkce sozluk anlami "ulus" olan kelimeyi kastediyorsa, vatansiz, millyetsiz beynelmilelcilerden farki yoktur. sayet arapca'daki manasiyla yani "ummet" anlaminda kullaniyor ise dinsizdir. Zira muslumanlik oteki dinleri hicbir zaman kendisiyle esit saymiyor. bu cesitli ayetlerde belirtilmistir.

Oruc, namaz, zekat, hac curmu cinayettir,
Fakir bundan azaddir has-i heves icinde.

Buyrun bir de buradan yakin bakalim... Bunlar islam inancina gore kufur degildir de nedir ?

Turk irki'na yuzyillardan beri evliya diye yutturulan bu sahis, adeta turk irki'nin milli reflekslerini torpulemekle, miskinlestirmekle ecnebiler tarafindan gorevlendirilmis gibidir. Elimizde bu tezin dogrulugunu kanitlar herhangi bir belge olmadigi icin evet oyledir diyemiyoruz.

Fakat yunus emre'nin turkce'nin buyuk bir sanatkari oldugunu ve turkce'nin bir sanat ve fikir dili oldugunu ortaya koyanlardan birisi oldugunu da gozardi edemeyiz.