bugün

din

Çok garip bir olgudur . Şayet şöyle açıklıyayım ;

Dinin var oluş sebebi 'temel'de 2 tanedir . Bunlar ;

Eski zamanlarda kuralların olmadığı bir dünya da , insanları kontrol amaçlı , var olan dünyayı daha kötü bir duruma sürüklemek için kullanılan ve insanların ölüm gibi bir şeyden korkmamaları , hayatta yapamadıklarını başka bir hayatta yapmak istediklerini ve sevdiği insanları tekrar görme arzuları yüzünden oluşturulmuş bir alet veya büyük bir yanlış .
Ya da

Gerçekten evrenin mükemmeliği ve en basitinden insan anatomisinin mükemmelliğini ele alırsak gerçekten ihtimal verilebilecek bir şey . Gerçekten yaratanın ve başka bir evrenin varlığıda var olabilecek bir gerçek . Ki benim ve bir çok insanın temennisi olan bir olgun.

Neden şimdi buraya yazdığımı anlatmak isterim .

Bugün bir cafede oturup muhabbet ediyoruz bu konu hakkında . Dikkatler üzerimizde ve bir abimiz yanımıza geliyor . Ve bana sürekli hadislerden örnek verip 'bilmeden sorgulama , yalan yanlış konuşma , öteki dünyada vaad edilen ve insanın temel var oluşunu ' açılayan şeylerden bahsediyor . Anlaşılan üzere tamamen soyut bir muhabbet tarzı . Ben ise gerek evrenin var oluş prensipleri gerek evrim teorsinin detaylı açıkamasını yapıyorum . Sonuç olarak hepimizin aklı ve zihni var . Bunları sorgulama kapasitemizde var . Ben bu doğal hakkımı kullanıp süreki arkadaşa somut tezler veriyorum . Ama o durmuyor ve lafımı kesip orada hâlen daha soyut örnekler verip Ayrına 'bana olan bilgilerinle bir savunma yapma , kitabımızda yazan bu .' Diyor ve beni arkadaş ortamında yüzümü kızartıyor .Evet açıkcası bu zoruma gitti . Şimdi düşünmek lazım elinizde ki bilgiyi ölçüp tartmaya mı çalışırsınız yoksa körü körüne bağlanıp bir merkezi bir çemberde her şeye düşman olarak mı bakarsınız ? ( her şeyden kastım dini sorgulamak .) yani eskiden bende dini dokunulmaz bir şey olarak görürdüm , taa ki bilimle tanışana kadar . Her şeyin bir açıklamasının olduğu , somut örneklerle dolu bir olguyla tanışamna kadar . Tepki çekmemin nedeni acaba ;

insanların zayıf halkası olduğu için mi ?

Yoksa

Gerçekten ölüm ve yok olmaktan korktuğu için mi ?

Edit : müslümanım . Her ne kadar yanlış anlasanızda . Çünkü bende ölüm ve yok olmaktan en az sizin kadar korkuyorum .