bugün
- iç sıkıntısından intihar etmek9
- birader beylerin birader beyler olmaları6
- kontrat fosfor karburator4
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler13
- yazarları gülümseten şeyler6
- mardin de bir ağanın inşa ettirdiği ilginç köy evi3
- karamanoğlu beyliğinin bayrağı5
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- sarı yeleli aslan trump8
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- 60 saat boyunca uyumayan insan4
- iş sıkıntısı olmasa okuyacağınız bölüm4
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı3
- yaz günü bira içmek6
- hababam sınıfı semra hoca7
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- sıradan biri olarak ölmek istememek2
- mutsuz olup mutlu rolü oynamak2
- kıçına tekmeyi basmak2
- montla sıçmak3
- ya maho ağa feyzo yla anlaşsaydı2
- zallın fake hesabı var mı9
- mor semsiyeli yabanci21
- sıradan bir hayatın güzel olmadığının sanılması2
- anın görüntüsü19
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- kendi kendine konuşmak5
- olgay'ı pezevenklerin eline vermek3
- en gey özelliğiniz13
- klima çarpması2
- kalmadı3
- talibanin kadınlara hemşire ve ebeliği yasaklaması10
- siyah araba4
- gocu26
- özşen madencilik işçilerinin direnişi8
- ani gelen can sıkıntısı2
- ben bir hata yaptım4
- 40 yaşında bekar kadın6
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- chp'nin hali ne olacak49
- dinciler4
- eşimi aldattım vicdan azabı çekiyorum4
- türkiye a milli futbol takımı2
- kadınlar hakkında net gerçekler4
- dönerci isim önerileri4
- ben geldim naneler6
- bisikletle giderken arkadan daat yapan araba6
- disclosure day3
- ilk buluşmaya karnı aç gelen kezo5
çoğu cahilin fındık kurdu kadar beyniyle tanımlamaya çalıştığı, kibirli kibirli hakkında atıp tuttuğu ve büyük gün gelince yazdıklarını ve attıkları iftiraları ateşli kazıklar haline getirerek azaba çevirecek ya da kaynar sulardan ziyafet yapacak olan tek ilahtır.
sen her gün tuvaletini yapmaya mecbur olan, yemek yemeden yaşayamayan acziyeti sonsuz, kudretini çok sanıp aslında elinin yetiştiği yere kadar olan, asla mükemmel olmayan, sürekli hata yapan, iki satır kitap okuyunca kendini alim sanan, ahkam kesmeye bayılan gafil insan! ömrünüz boyunca okusanız allah'ın ilmine yaklaşabileceğinizi mi sanıyorsunuz? elinize alıp bir kur'an- kerim okuyun bakalım, insan denen varlığın yüzyıllar önce bilmesinin, bulmasının, anlamasının imkanı olmayan şeyleri haber vermiyor mu? uzaydan, yeryüzünden galaksiden bahsetmiyor mu? ve insanlar bunları yıllar sonra keşfediyor. bir de bu ben görmediğime inanmam diyenler, varlığı hiçbir cihazla ispatlanamadı diyenler allah'ı bilimden uzak mı sanıyorlar? zıt mı sanıyorlar? şuursuzluktan başka bir şey olamaz bu okuyup okuyup "insan uydurmasıdır, hayal ürünüdür" diyenlerin yaptığı. tutturmuşsunuz bir dogma dogma.. üç beş kitap okuyup tanım öğrenip de kendini akıllı sanarak burda satış yapmaya çalışanların hiçbir kazancı yok. kendi kafa karışıklıklarını buraya yazmalarının da hiç gereği yok.
tabii siz her şeyi bilirsiniz ama değil mi? yediremezsiniz kendinize bir şeyin sizden üstün olmasını da, başka birinin o'nu var kabul etmesini de. nasıl da büyütmüşsünüz kibrinizi. nasıl da tahammül edemiyorsunuz. kendiniz ağzınıza geleni sayıp inananları aşağılıyorsunuz, bir de hoşgörü bekliyorsunuz öyle mi?
eğer hala sorgulama esnasında iseniz bu sureleri açın ve kıyamet suresinin hepsini, vakıa'nın da özellikle sonlardaki mealleri okuyun.. tavsiye ederim.. sonra başkalarını..ve başkalarını okuyun ve çoğu ayette geçtiği gibi "akledin, düşünün".
kıyamet suresi: http://www.youtube.com/watch?v=RwjkkTzn41A
vakıa suresi: http://www.youtube.com/watch?v=OWTkPdIBLgI
edit eklemesi: bir de zümer suresi'nden bir bölüm..
27. Andolsun ki biz, öğüt alsınlar diye, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali verdik.
28. Korunsunlar diye, pürüzsüz Arapça bir Kur'an indirdik.
29. Allah, çekişip duran birçok ortakların sahip olduğu bir adam (köle) ile yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu bilmezler.
30. Muhakkak sen de öleceksin, onlar da ölecekler.
31. Sonra şüphesiz, siz de kıyamet günü, Rabbinizin huzurunda davalaşacaksınız.
32. Allah'a karşı yalan uyduran, kendisine gelen gerçeği (Kur'an'ı) yalan sayandan daha zalim kimdir? Kâfirlerin yeri cehennemde değil mi?
33. Doğruyu getiren ve onu tasdik edenler var ya, işte kötülükten sakınanlar onlardır.
34. Onlar için Rableri yanında diledikleri her şey vardır. işte bu, iyilik edenlerin mükâfatıdır.
35. Böylece Allah, onların geçmişte yaptıkları en kötü hareketleri bile örtecek ve yaptıklarının en güzeline denk olarak mükâfatlarını verecektir.
36. Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.
37. Allah kime de hidayet ederse, artık onu saptıracak yoktur. Allah, mutlak güç sahibi ve intikam alıcı değil midir?
sen her gün tuvaletini yapmaya mecbur olan, yemek yemeden yaşayamayan acziyeti sonsuz, kudretini çok sanıp aslında elinin yetiştiği yere kadar olan, asla mükemmel olmayan, sürekli hata yapan, iki satır kitap okuyunca kendini alim sanan, ahkam kesmeye bayılan gafil insan! ömrünüz boyunca okusanız allah'ın ilmine yaklaşabileceğinizi mi sanıyorsunuz? elinize alıp bir kur'an- kerim okuyun bakalım, insan denen varlığın yüzyıllar önce bilmesinin, bulmasının, anlamasının imkanı olmayan şeyleri haber vermiyor mu? uzaydan, yeryüzünden galaksiden bahsetmiyor mu? ve insanlar bunları yıllar sonra keşfediyor. bir de bu ben görmediğime inanmam diyenler, varlığı hiçbir cihazla ispatlanamadı diyenler allah'ı bilimden uzak mı sanıyorlar? zıt mı sanıyorlar? şuursuzluktan başka bir şey olamaz bu okuyup okuyup "insan uydurmasıdır, hayal ürünüdür" diyenlerin yaptığı. tutturmuşsunuz bir dogma dogma.. üç beş kitap okuyup tanım öğrenip de kendini akıllı sanarak burda satış yapmaya çalışanların hiçbir kazancı yok. kendi kafa karışıklıklarını buraya yazmalarının da hiç gereği yok.
tabii siz her şeyi bilirsiniz ama değil mi? yediremezsiniz kendinize bir şeyin sizden üstün olmasını da, başka birinin o'nu var kabul etmesini de. nasıl da büyütmüşsünüz kibrinizi. nasıl da tahammül edemiyorsunuz. kendiniz ağzınıza geleni sayıp inananları aşağılıyorsunuz, bir de hoşgörü bekliyorsunuz öyle mi?
eğer hala sorgulama esnasında iseniz bu sureleri açın ve kıyamet suresinin hepsini, vakıa'nın da özellikle sonlardaki mealleri okuyun.. tavsiye ederim.. sonra başkalarını..ve başkalarını okuyun ve çoğu ayette geçtiği gibi "akledin, düşünün".
kıyamet suresi: http://www.youtube.com/watch?v=RwjkkTzn41A
vakıa suresi: http://www.youtube.com/watch?v=OWTkPdIBLgI
edit eklemesi: bir de zümer suresi'nden bir bölüm..
27. Andolsun ki biz, öğüt alsınlar diye, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali verdik.
28. Korunsunlar diye, pürüzsüz Arapça bir Kur'an indirdik.
29. Allah, çekişip duran birçok ortakların sahip olduğu bir adam (köle) ile yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu bilmezler.
30. Muhakkak sen de öleceksin, onlar da ölecekler.
31. Sonra şüphesiz, siz de kıyamet günü, Rabbinizin huzurunda davalaşacaksınız.
32. Allah'a karşı yalan uyduran, kendisine gelen gerçeği (Kur'an'ı) yalan sayandan daha zalim kimdir? Kâfirlerin yeri cehennemde değil mi?
33. Doğruyu getiren ve onu tasdik edenler var ya, işte kötülükten sakınanlar onlardır.
34. Onlar için Rableri yanında diledikleri her şey vardır. işte bu, iyilik edenlerin mükâfatıdır.
35. Böylece Allah, onların geçmişte yaptıkları en kötü hareketleri bile örtecek ve yaptıklarının en güzeline denk olarak mükâfatlarını verecektir.
36. Allah kuluna kâfi değil midir? Seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Allah, kimi saptırırsa artık onun yolunu doğrultacak biri yoktur.
37. Allah kime de hidayet ederse, artık onu saptıracak yoktur. Allah, mutlak güç sahibi ve intikam alıcı değil midir?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar