bugün

kpss 2014

bazı tespitler yapmadan önce askerden geldikten sonra iki ay çalıştığım ve iyi ki diğer arkadaşlarım gibi bir yılımı heba etmediğim sınavdır zira ben on yıl çalışsam bin tekrar yapsam yine bu sorulara bakmazdım bu bakımdan mutluyum.
-öncelikle tarih çok abartılı şekilde zorlanmış bir sınav alan sınavına pek bir şey bırakmamışlar hocaların bile full yapacağını düşünmüyorum.
-aşırı ve gözle görülür bir şekilde hükümetin reklamı gizliden gizliye yapılmıştır bu sınavda cumhuriyet yıllarında demir yolu metresinin şimdikinden az olduğunu dedem de biliyor ayrıca hava alanı da şimdi daha çok ona da diyeceğimiz bir şey yok.
- atatürk le ilgili elle tutulur tek bir soru gelmemesi çok ilginç nerede bu ilkeler, inkılaplar, kongreler, savaşlar... elin at bakıcısı bizim tarihimizden daha mı değerli. Atatürk ü sindirme unutturma çalışmaları her yerde olduğu gibi bu yıldan itibaren kpss ye de bulaşmıştır.
- türkçe normaldi coğrafya ve vatandaşlık idare eder,güncel bilgi tam bir komediydi hele mevlana sorusu ne öyle çerezlik koymuşlar sus payı olsun diye...
sonuç olarak konular arasında keskinliğin kalktığı türkçenin içinde matematik ,tarihin güncel sorular coğrafya da ise akp reklamı vardı .herkese geçmiş olsun.