bugün

kibritkutusu

Avukatlık Sınavı hakkında yazdığı #24155162 nolu entrysiyle bu konuda söylenmesi gerekenleri açık yüreklilikle ve akıcı bir uslûpla dile getirmiş yazar. bence söylediklerinin üzerine çok da bir şey söylemeye gerek yok. özellikle ösym konusundaki endişelerine ben de sonuna kadar katılıyorum.

dünya uygulamasında sınavlardan kurtulup eğitim kalitesini yükseltip nitelikli mezun vermeye özen gösterilirken bizim ülkemizde hala da elemenin çağ dışı sınav tarzı uygulamalarla yapılabileceğinin sanılması birilerinin kalitesiz eğitim ve niteliksiz öğrenci sırtından para kazanmakta olduğunu gösterir bana.

keşke bu sınava gerek kalacak koşulları oluşturmasaydık da söz konusu sınav hiç konulmasaydı; ancak durum madem bugünkü gibi sınavlı avukatların 9 yılda kıbrıs menşeyli hukuk fakültelerini bitirip naylon staj yaparak avukat olan meslektaşlarına (!) karşı hava atmalarından da doğal bir şey olamaz.

yaklaşık 3.5 yıldır bu mesleğin içinde olan birisi olarak kendisine gireceği sınavlarda ve meslek hayatında başarılar dilerim...