bugün
- sözlükteki kaliteli yazarlar29
- 195 kaslı pilot10
- türkiye tarihinin en yüksek asgari maaşı10
- mazot fiyatlarının suçlusu8
- gece evde şarap kalmaması4
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları24
- ikiz doğurmak5
- ülkü ocaklarının entelektüel alt yapısı5
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması15
- borsa8
- padişahların aşk şiiri yazma samimiyetsizliği3
- garajda ev yapımı mazot yapmak3
- şeftali11
- beşiktaş deplasmanı3
- sosis4
- şeytanın bile israil'e karşı olması6
- en başarılı türkiye'nin 2026 rte türkiyesi olması4
- bik bik'in jeopolitik ve stratejik önemi15
- kürdistancıların vatandaşlıktan çıkarılması7
- yazarların güncel flört listesi4
- islamda namaz yoktur35
- sözlük yazarlarının normal kombinleri17
- manifestten hangi kızla sevişirdin2
- antipanik sizce biraz antipatik mi12
- bir erkeğe ilk mesaj nasıl atılmalı15
- sözlük erkeğini annesine şikayet etmek4
- sözlüğün reisi kim anketi19
- allah varsa afrika daki çocuklar neden aç2
- ruhbank2
- mazotun 100 lira olacağı tarih16
- çağla idi21
- asgari ücretle kaç litre akaryakıt alınıyor8
- borsa istanbul'un değer kaybetmesi3
- bir sözlük erkegine merhaba adın ney diye sormak5
- ilk buluşmaya başka bir ilk buluşmadan gelen kız8
- israil'in nükleer silahları imha edilmelidir18
- pestil5
- sözlük yazarlarının ortaokul anıları5
- doğru karpuz seçemeyen erkek12
- ünlüler neden uyuşturucu kullanır21
- uzun saçlı dövmeli küpeli siyah tişörtlü erkek3
- hadım süleyman paşa2
- avukat kompleksi4
- bir erkeğe iltifat etmek7
- sözlükteki her kızı öven tipler11
- erkeklerin her zaman haksız olması2
- tarık akan2
- sözlüğün reisi kim14
- hayatın boka sarmaya başladığı yaş4
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz36
diyelim ki ben tanrıyım. iyi ve kötü diye bir şey yaratmadım. lakin insanların kendi algısallıklarıyla neyin iyi, neyin kötü olacağını belirleyen içsel gücü onlara verdim. akıl ve vicdan ile bunu belirleyebilecek yeteneği, ve de kendi seçimlerini kendilerinin yapma gücünü ve bunu fark edebilme yeteneğini de verdim.
ama o fark etmedi bunları. bir türlü ortaya çkaramadı benliğini. hem kendini hem ailesini ve çevresini mutsuz etti. o halde nedir çözüm?
ona göre mutsuzluk kötü bir şey olmayabilir. ama bana göre kötü bir şey. ve günden güne zarar veriyor ise bu mutsuzluk ve de o halden çıkılamıyorsa yaşamanın ne anlamı vardır?
elbette hiç bir anlamı yoktur ve intihar edilerek her şeye son verilmelidir.
evet diyelim intihar etmeye karar verildi. bundan sonra da bir şeyler yapmak gerek. ama bu kararı verdiyseniz döneklik yapmayacaksınız ve delikanlı olacaksınız. intihardan sonra ne olabilir bunu düşünülelim.
eğer bir ceza olacaksa o da şöyledir muhtemelen;
belki intihar eden kişi farklı bir biçim ve formda yeniden dünyaya gönderilebilir. ama bu büyük ihtimalle daha kötü bir şekilde olur.
sonra ceza ile gelen beden daha iyi şeyler yapar, sonra da onu daha iyi bir şekilde gönderir, ve bu saçma düzen de böylece sürüp gider. bu risk te göze alınmalıdır tabii ki.
belki insan bir önceki bedenindeyken yaptığı kötü bir şey yüzünden bu haldedir!
o halde bunun sorumlusu ben değilim ki, bunun cefasını neden ben çekeyim?
evet, kesinlikle mutsuz bir beden yaşamına son verebilmelidir.
ama hemen yapmamalıdır tabii. önce sonuna kadar çabalamalı ve hâla bir şey gelişmemişse ve mutsuz ise her şeye bu şekilde bir son vermelidir.
hatta yaşama ihtimali zayıf olanlara tanınan ötenezi hakkı daha yaygın ve geçerli bir duruma getirilmelidir. hatta devlet bununla ilgili bir birim kurmalı ve her yıl, örneğin yılın son günü intihar etmek isteyen insanları alıp yok etmelidir.
ama tabii önce ruhsal durumunun bozuk olmadığı ve bu kararı bilinçli bir şekilde verdiği de teyit edilmelidir.
ve hatta dünyadaki açlığı, yoksulluğu kökten bitirmenin en mantıklı yolu da budur. her 10 yılda bir dünyadaki yaşam standardı belli bir ölçünün altında olan insanlar toplu olarak imha edilmeli ve dünyanın tarihi yeniden yazılmaya başlanmalıdır.
ama o fark etmedi bunları. bir türlü ortaya çkaramadı benliğini. hem kendini hem ailesini ve çevresini mutsuz etti. o halde nedir çözüm?
ona göre mutsuzluk kötü bir şey olmayabilir. ama bana göre kötü bir şey. ve günden güne zarar veriyor ise bu mutsuzluk ve de o halden çıkılamıyorsa yaşamanın ne anlamı vardır?
elbette hiç bir anlamı yoktur ve intihar edilerek her şeye son verilmelidir.
evet diyelim intihar etmeye karar verildi. bundan sonra da bir şeyler yapmak gerek. ama bu kararı verdiyseniz döneklik yapmayacaksınız ve delikanlı olacaksınız. intihardan sonra ne olabilir bunu düşünülelim.
eğer bir ceza olacaksa o da şöyledir muhtemelen;
belki intihar eden kişi farklı bir biçim ve formda yeniden dünyaya gönderilebilir. ama bu büyük ihtimalle daha kötü bir şekilde olur.
sonra ceza ile gelen beden daha iyi şeyler yapar, sonra da onu daha iyi bir şekilde gönderir, ve bu saçma düzen de böylece sürüp gider. bu risk te göze alınmalıdır tabii ki.
belki insan bir önceki bedenindeyken yaptığı kötü bir şey yüzünden bu haldedir!
o halde bunun sorumlusu ben değilim ki, bunun cefasını neden ben çekeyim?
evet, kesinlikle mutsuz bir beden yaşamına son verebilmelidir.
ama hemen yapmamalıdır tabii. önce sonuna kadar çabalamalı ve hâla bir şey gelişmemişse ve mutsuz ise her şeye bu şekilde bir son vermelidir.
hatta yaşama ihtimali zayıf olanlara tanınan ötenezi hakkı daha yaygın ve geçerli bir duruma getirilmelidir. hatta devlet bununla ilgili bir birim kurmalı ve her yıl, örneğin yılın son günü intihar etmek isteyen insanları alıp yok etmelidir.
ama tabii önce ruhsal durumunun bozuk olmadığı ve bu kararı bilinçli bir şekilde verdiği de teyit edilmelidir.
ve hatta dünyadaki açlığı, yoksulluğu kökten bitirmenin en mantıklı yolu da budur. her 10 yılda bir dünyadaki yaşam standardı belli bir ölçünün altında olan insanlar toplu olarak imha edilmeli ve dünyanın tarihi yeniden yazılmaya başlanmalıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar