bugün

soma ile ilgili kelime oyunları

yakın zamanda yaşadığımız soma felaketinden sonra milletimizin duyarlı ergenlerinin ne kadar acı duyduklarını karşılarındakilere de duyurabilmek amacıyla yaptıkları edebiyattır.

yaşanan bu felaketten dolayı özellikle twitter ve facebook tarzı sosyal paylaşım sitelerinde çok manalı, zeka gerektiren, emek isteyen ve okuyanları göz yaşlarına gark eden bu tarz paylaşımlar çoğalmıştır.

so"r"ma, so-mahvolduk, somaliye değil somaya.... tarzında örneklerine herkes şahit olmuştur.

bu elim faciadan sonra yapılan bu tarz zırvalamaların arkasında benim gördüğüm şey kesinlikle acı değil, benim gördüğüm şey, bu tarz insanların yakın çevrelerine," ne kadar duyarlı olduklarını" zeka sosuyla sunmaya çalışma şekli. malesef böyle bir felaketten rant elde etmeye çalışanlar sadece siyasi partiler veya terör grupları değil birey olarak sensin de aynı zamanda. peki susalım mı? diye soran arkadaşlar çıkabilir. onlara tek cevabım sus, ve atla git soma ya. acıyı ve hüznü gör, yapabileceğin bir şey varsa yap. ama lütfen orada background da acılı aileler ile selfie çılgınlığı tarzında fotoğraf çekme. gittiğini twitter da söyleme, foursquere de @madenOcağı with bilmem kaç other paylaşımı yapma.

velhasılı kelam, bu elim olayda baştan sona kim sorumluysa hesabını versin, şehitlerimiz huzur içinde yatsın,allah acılı ailelere sabır versin, tiki canlara ve klavye delikanlılarına da bir kaç gram akıl ve vicdan ihsan eylesin...
güncel Önemli Başlıklar