bugün

roberto mancini

teknik değerlendirmelere girmeden önce daha galatasaray'ın gündemindeyken hakkında düşündüklerimi ifade edeyim. bu adamın başarısı,

1- milan(2006'dan sonra toparlayamadı), juventus(küme düşürüldü, çok önemli oyuncularını kaybetti) un adeta olmadığı italye liginde, juventus'un çok önemli yıldızlarını(ibrahimoviç ve viera) kadrosuna katarak şampiyon olmuş. kaldı ki 2006'dan önceki 2 sezon da inter'i çalıştırmasına rağmen o iki sezonda takımı şampiyon yapamamış, birinde juventus'un elinden alınan şampiyonluğu almıştır. avrupa'da başarısı yok, mourinho aynı takımı geliştirmiş ve 2010'da şampiyonlar ligi şampiyonu yapmıştı.

2- manchester city ile yani dünyanın en büyük transfer bütçesi ile takımı sadece 1 sezon şampiyon yapmış(son dakikada) ve şampiyonlar liginde gruplardan çıkmayı bile başaramamıştır. manchester city'ye transfer ettiği onca yıldız forvete karşın hala kadrosuna takviye isteyen bir adamdı. şimdi galatasaray'ın devre arasında yaptığı onca transfere rağmen, transferler istediğim gibi olmadı demişti bu adam. kendisi chelsea'nın başına gelen mourinho gibi olmadığı için yapabildiği bu kadar city ile.

bu adam elinde inanılmaz bir bütçe ile başarılı olur ancak. o da bir yere kadar. yoksa liginde mancini ile şampiyon olan inter niye gönderdi bu adamı? adamda hocalık kapasitesi olsaydı manchester city en kötü paris saint german kadar başarılı olurdu. ama yok. sürekli kadroyu değiştirerek istikrar yakalayamamış, sanki adeta iyi giden takımı bozmak için uğraşıyor gibi bir hali var. belki sözleşmesindeki yüklü tazminatın bunda etkisi vardır bilemeyiz. ama footbal manager oynayanlar bile iyi oynamış kadroyu mümkün olduğunca bozmazlar.

bence iyi teknik direktör değil kendisi. galatasaray için yetersiz.