copy

çevrimiçi veri depolama ( bulut ) şeysi. 15gb kota veriyor ilk etapta ve rakiplerine göre ( dropbox, google drive, skydrive vb. ) açık ara önde bu miktar. referall link ile girilirse 5gb daha veriyor ve oluyor sana 20gb.

düne kadar drive kullanırdım ancak kullanım şartlarındaki "hacı bak buraya yüklediğin her dosya artık benim sayılır ve istediğim yere verir, değiştirir, ortalığa sunarım ve sen de beni kullanarak bunu kabul etmiş sayılırsın ha" maddesini farketmem üzerine bu zamazingoya geçtim.

bir de ebay sitesinde hong kongdan bir abimiz var ki 10 dolara 1tb, evet tam olarak 1tb kadar referral kasıyor size. güvenilir satıcı ve aranınca bulunur rahat. aradım buldum. 1020 gb depo kapasitem var ve çatır çatır dolduruyorum an itibari ile.

rakiplerine göre daha geç yola çıkmasından, daha yeni olmasından ötürü güvenliği konusunda şüphelerim tam olarak geçmiş değil. bu sebeple önemli dosyaları dropboxa depoluyorum. çok çok daha güvenli ama kerata 2 gb depo kapasitesi veriyor topu topu.

referall linki vermek istemiyorum, hong konglu abimiz saolsun yeterince depo alanım var ama bu entryden esinlenip siteyi kullanacak olan arkadaşlarım beleş 5 gb depodan mahrum kalmasın diye veriyorum. isterlerse şu linkten girebilirler: https://copy.com?r=DIKVNb referalsiz girince 15 gb, referalli girince 20gb depo kapasitesi ile başlayacaklar.

vel hasılı kelam, şiddetle tavsiye edilir.