bugün

fevzi tuncay

Başarılarla dolu kariyeri Buca Cezaevi'nde son buldu derken, Altınordu'da küllerinden yeniden doğdu. Şimdi yeni Fevzi'ler yetiştirmek için kaleye geçti. Eski eşine olan nafaka borcunu ödemediği gerekçesi ile cezaevine giren Fevzi'ye, futbolcu arkadaşları o gün sahip çıktı. Borcu ödeyip tahliye olmasına yardımcı oldu. Sonrasında ise Altınordu antrenörlük teklif etti. Her şeye yeniden başladı. Şimdi Altınordu'daki üç kaleci antrenöründen biri olarak 1998 yılı doğumlulardan sorumlu. Altınordu'ya gelmeden önce Beşiktaş ile de görüşen ama anlaşamayan Fevzi'nin Altınordu'ya gelmesine görüştüğü Fatih Terim vesile olmuş.

13 yaşından beri futbol dünyasının içinde olan Fevzi'nin en büyük hatası para kazanırken bunun ylhep bu şekilde devam edeceğini sanması olmuş. Ama 150 bin lira gibi bir parayı bu konuma gelmiş biri nasıl ödeyemez sorusuna da şu cevabı vermek gerekir: Fevzi'nin 7 takımla ilgili alacak dosyaları var. Bunlardan bazılarını kazanmış ama alacaklarını alamamış. Bu takımlardan bazılarının amatöre düşmesinin de bunda etkisi var. Son 7 senesinde doğru düzgün para kazanamamış. Kendisi gibi 200-300 futbolcu olduğunu söyleyen Fevzi, bu gibi sorunları federasyonun çözmesi gerektiğinin de altını çizmiş.

Öte yandan eşini de, o meşhur Galatasaray maçını da çok net hatırlıyorum. Bizden Halilagiç'in saçma bir şekilde kaleciye gönderdiği geri pası ayaklarının altından kaçırmış, maç 80. dakikada gelen bu saçma golle 1-1 bitmişti. Yediği bu hatalı golden sonra kafasını kale direğine vura vura bir hal olmuştu. Onun bu halini gören eşi de trübünlerde hıçkırıklar içinde ağlıyordu. O zaman kaçan şampiyonluğa da Fevzi'ye de üzülmüştüm. Çünkü en az onun kadar Halilagiç'in de hatası vardı...