bugün

işsizlere öneriler

iş bulmadan okulunuzu bitirmeyin diyeceğim ama saçma bir cümle olacak. o okul çoktan bitmiş, olur olmadık her yere başvuru yapmış ama elleriniz hala boşsa dinleyin;
- iş aramayın artık. alışkanlık haline geldi durduramıyorum kendimi diyorsanız umut etmeyin. zaten bir süre sonra isteseniz de umudunuz kalmıyor. gel diyorsun yine de gelmiyor. (bkz: ben)
- sonunun neye varacagını bilmediğiniz bir ders çalışma sürecindeyseniz onu da bırakın. eminim bu da otomatiğe bağlamıştır, çalışın ama bir sey beklemeyın. beklentınızı dusuk tutmak en ıyısı ama ınsan ıste ummadan duramıyor o yuzden bir sey yapmayın dıyorum. en azından hayal kırıklığı yasamazsınız. (bkz: ben)
- sızden sonra mezun olanların çatır çatır işe girmelerini kendinize dert edinmeyin. ama olmuyor değıl mı? "nasip" denen bir şey var. sakin olun. "her şeyın hayırlısı nıhayetınde!!"
- omzunuzun ustünde taşıdığınız yuvarlak organ, isyan edip bir sey yapmak istemediğinde zorlamayın. zorladığınızda da bir halt elde edemiyorsunuz çünkü.
- hafta sonlarının sizin için hiç bir zaman bir anlamı olmayacak. hadi bu cumartesı de şu arkadaşımla buluşup görüşeyim olayı sizin için bir anlam ifade etmeyecek. çünkü hali hazırda bir arkadaşınız da yok. hafta sonunu iple çekme durumunuz da yok.
- her halta yorum yapan, nasip kısmet diyen bambaşka dünyaların insanlarıyla muhattap olmayın.
- bu durum ne zaman son bulur diye de düşünmeyin, inan bitecek bir süreç değil. kendinizi buna hazırlayın. hayat burnunuzu sürtmeye yemin ettiyse kendinizi de yaksanız sonuç değişmiyor.

hayatın en durağan, çabalarının en cevapsız kaldığı lanet bir 19 ay yaşadım/ yaşamaktayım. nerede yanlış yapıyorum ben anlamadım, bilmiyorum sözlük.