bugün

seçsis

bu aralar ne hikmetse ak köşe yazarlarını kıllandıran sistem!

mustafa mutlu'nun bugnkü yazısı.
--- alıntı -----

Biz yıllardır ne söylüyorduk? "Yüksek Seçim Kurulu'nun kullandığı SECSiS'in güvenilir bir sistem olmadığını, dışarıdan müdahalelere açık olduğunu üretici firma bile kabul etti. Öyle ki, bu sistemi bizden başka kullanan ülke kalmadı. Örneğin 12 Eylül 2010 referandumunda 'Hayır' oylarından 4 puan alınarak, 'Evet' oylarına eklendiği bile söylendi. Bunu yapanların da CIA'den destek alan Fethullahçı uzmanlar olduğu öne sürülüyor."

***

Bu iddialar yıllarca görmezden gelindi. Çünkü sistem, iktidar partisinin işine yarıyordu.

Ancak ne zaman öküz öldü, ortaklık bozuldu; işte o zaman iktidar partisi yandaşlarının aklına "hileye açık seçim sistemi" geldi.

Çünkü adamlar, yıllardır kullandıkları silahın namlusunun kendilerine döndüğünü gördüler.

Şimdi hep bir ağızdan "Cemaat, önümüzdeki yerel seçime hile karıştıracak" diye bağırmaya başladılar!

Cem Küçük diye bir adam varmış... Yandaş Yeni Şafak'ın yazarıymış. Dün, ilk kez bir yazısını okudum.

"Üzerinde Çalıştıkları Yeni Plan: Seçim Sonuçları" başlıklı bu yazıda bakın neler diyor:

***

"Erdoğan'a kelepçe takıp meşru hükümeti devirmek için her yolu deneyen paralel yapı yeni tezgâhları devreye sokmanın peşinde. Şimdiki yeni planları yerel seçimlerde kritik ya da başa baş geçecek muhtemel yerlerde AK Parti aleyhine karar çıkartmak. YSK en büyük kozları olacak gibi görünüyor. Çünkü YSK'nın iradesini sakatlayan bir yapı var. Ve bu yapı asla meşru olamaz. YSK üyelerini kimler seçti herkesin malumu. YSK bilgisayar sistemlerini kimler kontrol ediyor sorusu da çok önemli. (./.)

Türkiye Cumhuriyeti devletinin mücadele ettiği paralel yapının eli ne yazık ki her yerde var. Çok iyi organize olmuş bir yapıyla karşı karşıyayız. Bu yapı seçimleri etkilemek ya da ihtilaflı alanlarda devreye girip hükümeti zor durumda bırakacak her adımı atabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Bu yapı seçim sonuçları üzerinden meşruiyet krizi çıkarabilir, AK Parti ve Erdoğan aleyhine olacak her plana sıcak bakar."

***

Adam işi biliyor. Belli ki; konunun uzmanı… Deneyimleri, tanıklıkları olmalı ki; kendinden emin konuşuyor:

"Cemaat, yerel seçimlere bizzat YSK'daki adamları aracılığıyla hile yapacak, oy çalacak" diyor!

--- alıntı -----
http://www.ilk-kursun.com/haber/167848