bugün

ronaldinho nun beşiktaş tan istedikleri

dünyanın en iyi showman oyuncusunun istekleri.
bazı geri zekalıları görüyoruz başlık içerisinde. ronaldinho'yu övmek için drogba ve sneijderı küçük görmeye, basamak göstermeye çalışıyorlar. güzel kardeşim drogba dediğin adam afrikanın en ücra köyünde ismi anıldığında saygı duyulur. bu futbolcuların istatistiklerini mi yazayım şimdi? e beyinsiz ergen! sneijder dediğin adam bırak geçmişini, ülkemize geldiği günden beri hangi gün kötü bir izlenim bıraktı? topunu oynuyor, kalite izletiyor sana. dünyanın faal en iyi amc lerinden bir tanesi kendisi. ilk 5e yazarsin. bu da alçakgönüllülükle... yoksa 1. de olur.

gelelim beşiktaşa gelme meselesine. gelirse başarılı olur, ama çok başarı bekleyemezsin. bu iş takım oyunu, bir türlü öğrenemedi bunu beşiktaş taraftarı. daha önce deneyimlemediler sanki aynı işi. standartın üstünde forma satışı yakalar. iyi bir pr olur. ötesi yok. beşiktaş'ın zaten şikeden yamulmuş bir sıfatı var, önce sportif başarıya ihtiyacı var. bütün akli selim insanlar oturup düşündüğünde sadece r10la türkiyede şampiyon olamazsın. başarı olmazsa da ne anladım bu işten? dönemlik forma satışı için transfer yapılmaz, daha önce faydası görülmedi.

ronaldinho'nun istekleri gayet normaldir. bazıları abartı olabilir, fakat makul. belli ki olayı yokuşa sürmek istiyor menajeri. yani olmasın, olursa da süppper karlı bir iş olsun derdinde. kemiksiz 6.5 milyon eurodan bahsediliyor. sponsorlu veya değil, bu para çok büyük beyler. beğenilmeyen galatasaray taraftarı oturup 7/24 maaş maç başı ödeme hesaplıyor, yeni transferi isterken göz önünde bulunduruyor. herkes bunu yapmasın ama bir sefer ronaldinhoyu izleyeceksin diye ertesi sene mustafa sarp'a tahammül etmek zorunda kalırsın.

belli ki beşiktaş her şeyi stadına bağlamış. fakat vaadlerin hepsi burdan yürümez. düşünülmesi gereken; sadece bu yönetime ait değil o stad. alınacak sponsorlar, verilecek teminatlar sonraki yönetimleri de etkiliyor. demirören'in yaptıkları şimdi anlaşılıyor. çünkü yeni yönetim gösteriyor size. bundan sonraki yönetim ne yapacak? r10 için sponsorluk alınmış, bizim gelirlerimiz kısıtlı diyecek. eli kolu bağlanacak. sonrası? azıcık akıllı olun, siz bunun acısını çektiniz, çekiyorsunuz.

ben bu transferin gerçekliğine inanıyorum. katar gibiyiz. sıkıntı yok. düşüncesiz yöneticiler, düşüncesiz taraftarlarla bu hale geliyoruz. 3 senenin içindeyiz ülkede şikeye ceza verilmemiş sen daha ronaldinho diyorsun...e sana müstehak bu borçlar... şahsi fikrim, bu sözleşme şartlarındaki zorlamaları görünce, iki taraflı bir oyalama çalışması diye düşünüyorum. ronaldinho italyadan psikolojik sorunları yüzünden ayrıldı, tıpkı adriano gibi. evi, ailesi brezilyada. kolay kolay çıkmak istemeyecektir, kendi kulübü de şu an fiyat indirimi istiyordur. transfer görüşmesi var deyip, giderim haa deyip olayları hızlandırmaya çalışıyor olabilirler. beşiktaş açısından da fernandes'in sözleşmesi için bir ayak oluşturuyor olabilir. taraftar da bir transfer dönemi daha avunsun işte... 6,5 milyon euronun beşiktaş için inanın gerçeklik payı 0. statta yapılsa, 0. beşiktaş ve fenerbahçe'nin 3-4 sene içerisinde bir futbolcu maliyetini bu seviyelere taşıması imkansız. galatasaray için durum, sırf rakipleri ulaşamadığı için biraz daha kolaylaşıyor. yoksa onun için de çanlar çalıyor.

lafı çok uzattık, böyle adamları elbette izlemek isterim. fakat şikeli şaibeli eyyamcı hakemlerin olduğu, federasyonun başında tüpçünün olduğu bir lig de değil. zira gerçekliği yok.
atasözü ile bitirelim, ülke futbolu için: (bkz: ayranı yok içmeye faytonla gidiyor sanat icra etmeye)