bugün

mika hakkinen

schumacher ile beraber her zaman en önde tutulan ve kimi kesimcelerce* onca rekora rağmen schumacher'den daha iyi olduğu söylenen formula 1 pilotu. soğukkanlı oluşu ve aracının yeri geldiğinde limitlerine kadar zorlaması, bundan korkmaması, yeri geldiğinde geri çekilmeyi bilmesi onu farklı kılan özellikleriydi. bunlar tabi ona senna'dan kalan özellikler diyebiliriz ve büyük bir şans olarak söyleyebiliriz.

1998 ve 1999 şampiyonlukları (her ne kadar 99'da schumacher'in bacakları kırılıp 6 yarış kaçırsa da) onun aslında boş bir pilot olmadığını göstermekte. 2000 ve sonrası için aracın yeteri kadar sağlam olmaması hep onu schumacher'in arkasına itmişti. schumi ile pistte en çok didişen ancak hiçbir zaman birbirlerine karşı saygısız tavırları olmamıştı. şimdiki hamilton-alonso veya vettel-webber veya vettel-alonso nefreti olmamıştı.

hatta 2001 ispanya grand prix'inde açık ara lider götürdüğü yarışın son turunda o sezon sürekli tekrarlanacak olan mclaren mp4-16'nın ihanetiyle yarış dışı kalması sonucu yarışı kazanan schumi'nin podyuma çıkmayıp hakkinen'i beklemesi ve koşarak ona sarılması aralarındaki ilişkinin çok net bir özeti şeklindedir. alt klasmanlardan itibaren beraber yarışan 2 efsane pilot. ikisi de efsane. ikisi de unutulmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=emNuqd4L2NA

ve schumacher şu anda komada. twitter hesabımdan yazdım; schumi'nin gözlerini açması için hakkinen'e ihtiyacı var çünkü ne zaman o finli'nin nefesini ensesinde hissetse schumi daha fazla zorlaması gerektiğini bilir dedim. ve öyle de olacaktır eminim.