bugün

melih gökçek

ankara büyükşehir belediyesi'nin başındaki son günleridir. eğer chp ciddi ciddi mansur yavaş'ı aday gösterirse...

solun zaten kemik bir oyu var ankara'da. 30'un altına düşmez, 40'ı bulmaz kolay kolay. mhp'nin oy oranı 10 civarında takılır. kalan tüm oylar diğer sağa, yani i melih gökçek'e gider. tabiî bunda türlü dümenlerin de etkisi var.

neyse efendim. chp sol oyların tek adresi olmak zorundadır ankara'da çünkü başka bir partinin başka adayı çıkmaz. %2-3 gibi gezen radikal solu zaten burada saymıyoruz. chp'nin yapması gereken kemik oylarını yükseltebilecek bir adaydır. bunu ne yazık ki muharrem ince'yle falan da yapamaz çünkü o chp kökenlidir ve chp seçmeni olmayanlar ona oy vermezler.

bu da şu sonucu çıkartıyor: chp ankara büyükşehir belediyesi'ni almak istiyorsa sike sike sağ bir aday gösterecek. burada da ortaya mansur yavaş çıkıyor. açıkçası bir önceki seçimde mhp'nin %10'luk oylarını %25'lere çıkartmış, hiçbir kesimin nefret etmediği, chp'lilerin de sineye çekebilecekleri bir adaydır. mhp de zaten tırt bir aday göstererek buna yeşil ışık yakmış durumda.

bundan sonra chp'nin başındakilerin zekâlarıyla ve parti içi ayak oyunlarıyla belli olacak. eğer akıllı davranırlarsa mansur yavaş'ı aday gösterirler ve ankara'nın başına kabus gibi çöken i melih'ten ankara'yı kurtarırlar.

ve umuyorum mansur yavaş da kendisi için yapılan fedakârlıkların hakkını verir ve seçilir seçilmez ankara büyükşehir belediyesi'nde i melih döneminde yapılan her türlü yolsuzluğu, ırsızlığı, hırsızlığı birer birer belgeleriyle ortaya koyar.

aynı durum istanbul'da mustafa sarıgül için geçerlidir. onda da ftö arkasında sarıgül'ün.

izmir'in de akp'ye her türlü kalın geleceğini de biliyoruz.

sonuç olarak akp bu yerel seçimlerde o çok sevdiği istanbul ve ankara'dan olabilir. bu son derece yüksek bir olasılıktır. yeter ki muhalefet biraz adam olsun. mhp üstüne düşeni yaptı. kendinden birini, 40 yıllık ülkücüchp'ye bıraktı. sıra chp'de.