bugün

sap modülleri

SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır. ERP(Kaynak dağıtım) tabanlı bir program olan SAP yi Finans (FI),Material Management (MM),Satış Dağıtım (SD), Human Resources (HR),Bütçe ve Raporlama (CO) Modülü olarak parçalara ayırabiliriz.Her modül kendi içinde çalışmata ve işlemleri diğer modüllere bilgi aktarmatadır.Yanlızca CO modülü sadece bilgi alir ama diğer modüllere bilgi akışı olmaz.Raporlama konusunda yapılacak bütün düzeltmeler veya IFRS çerçevesinde olacak olan düzeltmeler CO modülünde yapılır.

Her modülü bir uzman kullanır, hatta bir modülü bir kişinin kullandığı şirketler yok denecek kadar azdır.Mercedes,Coca-Cola gibi firmalarda bir modülü 5-6 kullanır.SAP yi ERP lerin babasıdır ve dünyanın en sağlam ve güvenilir emtegre işletme sistemidir. Kullanıcı açısından bakıldığında, zor tecrübe gerektiren bir sistemdir.Yapılan hatalar silinemez fakat ters kayit veya işlemin tersini yaparak iptal edilir.

Sistem üzerinde geliştirmeler proje liderlerinin kontrolleru altında danışman şirket veya yazılım uzmanları ile çalışarak yapılır.ABAP olarak adlandırılan SAP ye özgü bir yazılım kullanılır.