bugün

ırak

emperyalizmin osmanlılar üzerinde oynadığı oyunların bir benzerinin 80 küsür yıl sonra aynen uygulandığı tâlihsiz komşu ülke. "böl, parçala, yönet" sisteminde sömüren başta a.b.d. ve ingiltere'nin etkisiyle ülkenin sünni, şii ve kürt bölgeleri olarak ayrılması düşünülmekte ve ülkemize düşman bir "kuzey bölgesi" barındırmaktadır. bu bölgede ırak bayrağı dalgalanmaz. namlusu türk sınır karakollarına çevrilmiş kırmızı, yeşil, sarı bir de üstüne yıldızdan oluşan bez parçasının gölgesinde topçu bataryaları bulunur. "pkk terör örgütü değildir derler". açıkca ülkemize düşmandırlar.

ülkenin futbol takımının suudi arabistan'ı yenerek aldığı kupayı kutlamak için sokağa dökülen ıraklılar başlarına gelen intihar saldırıları sonrası "sevinmek neyimize lan bizim" diye düşünmüş olmakla birlikte burada gözümüzün önünde bir soykırım, bir işgal olduğunu hatırlatmaktadır.

batı'dan gelen demokrasi silahlarla, bombalarla, tecÂvüzlerler gelir. ümmet toplumu olmanın her daim sıkıntısını çekmiş ırak, yeryüzündeki cehennem gibidir. her gün 10'larla ifâde edilen ölümlerin olduğu saldırılar, adı konmamış bir iç çatışmadır bu.
ve en tuhafı da gözü türban tartışmalarından başka bir şey görmeyen, ağızlarından salyalar akıtarak ahmet necdet sezer, yaşar büyükanıt gibilere saldıran dinci yeşil tayfa, bu ülkede müslüman kardeşlerine yapılan işkencelere aynı tonda ses çıkarmazlar.

islâmiyet ellerinde can çekişir, yeri geldiğinde danıştay'ı basan karanlık, 100 kişiyi toplayıp da ırak halkına destek mitingi düzenlemez. a.b.d. türban konusunda ılımlı belki ondandır...