bugün

kaygusuz avunc

Okuduklarini beynine gondermeyen ender insan turu.

Kürt sorunu, pkk, cekilen cileler ve yasanan ölümlerin oluşmasinin nedenleri vardir. Bu nedenlerin bircogunu 80 darbesini yapanlar gerceklestirmistir. Hicbir aciyi ve ölümü desteklemiyorum, tavsip etmiyorum, onaylamiyorum.

Kötülestirilen kürt halkinin kötü ruh halidir pkk. Örgütün yasattigi acilar, darbeci zihniyetin yasattigi acilara bir tepkidir. Yasanan acilari ölümleri tek pencereden, olayin sadece bir tarafindan tutarak degerlendiremeyiz.

Her iki taraf da yasadiklarini haketmemistir. Nöbette ölen asker de cezaevinde kafasi kalasla patlatilan insan da haketmemistir. Binlerce faili mechul cinayet kurbanlari, zorunlu göçe tabi tutturulan milyonlarca insan, bu olaydan etkilenen tüm turkiye bunlari haketmemeistir, onaylamamistir.

Babasi koruculugu kabul etmedi diye öldürülen siirt'li selamet kizimiz veya bir aylik egitimle catismaya sokulan askerimiz haketmedi yasananlari.

Biriyle hesaplasilacaksa, gecmiş turkiye ile hesaplaşilmalidir. Faşist, tekçi, kafatasçi uygulamalar sorgulanmalidir. Kürt vatandaşa onur ve saygisi iade edilmelidir. Özür dilenip helalleşilmelidir. Kan üreterek, kelle yariştirilarak, cephe alarak, taraf tutarak, hakaret ederek hicbir seyi cozemedik, cozemeyecegiz de.

Artik beynimizi calistirmanin zamani gelmedi mi?

Not: baslikta adi gecen yazarin anlayabilmesi icin yazilmamistir.