bugün

starcraft

yapılmış en iyi strateji oyunlarındandır. birde hikayesi vardır ki, kendi ırkından intikam almak için ezeli düşmanlarının başına geçen bir kadını* anlatır.

--spoiler--

jim raynor ve sarah kerrigan birer askerdir. sarah kerrigan göreve gönderilir ancak görev sırasında terk edilir ve düşmanların eline düşer. jim raynor ise komutanına karşı gelerek kerriganın kurtarılması gerektiğini söylesede, komutanı raynoru dinlemez.

düşmanlar zerglerdir ve zergler, kerriganı öldürmek yerine onu kontrol altına almayı, kendi ırkından yapmayı tercih eder. kerrigan artık bir zerg olmuştur ve eski ırkına yani terranlara karşı savaşmaya başlamıştır. jim raynor ise, bağlı olduğu askeri birlikte küçük bir isyan grubu oluşturmuş, komutanın birliğinden ayrılmıştır. raynorun amacı kerriganı kurtarmak olsada, kerrigan terran birliğinde olduğuna dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. yani raynorun işi, sandığı kadar kolay değildir.

raynor, kerriganı köşeye sıkıştırarak etkisiz hale getirir. baygın halde olan kerrigan, raynor tarafından alınır ve zerg virüsünden kurtulmak ve tekrar terran olabilmek için tedavi edilir. tedavi tam olarak sonuç vermez. kerrigan tekrar terran olsada, zerglerden gelen kalıntılar hâlâ üzerindedir. zerg olduğuna dair hiçbir şey hatırlamayan kerrigan, hâlâ zergleri kontrol etme gücüne sahiptir.

kerrigan, terran birlikleri tarafından düşman, jim raynor ise terörist ilan edilir. raynor ve kerrigan kaçarken raynor ele geçirilir, kerrigan ise kaçmayı başarır. raynorun öldüğü haberini alan kerrigan, bu kez zerg olmayı kendisi ister ve geri dönüşü olmayacak bir şekilde zerg olur. zerglerin kraliçesi olan kerriganın tek amacı raynorun (ve kendisinin) intikamını almaktır. ilk etapta zerg birliklerini güçlendirmekle işe başlayan kerrigan, ilerleyen zamanlarda raynorun aslında ölmediğini, sadece bir zindana atıldığını öğrenecektir.

--spoiler--