bugün

galatasaray

bütün bir camia olarak acilen toparlanması gereken takım. taraftar hala bile kadronun ne kadar mükemmel olduğundan bahsediyor. hiç kusura bakmayın arkadaş, bu takımın bırakın mükemmeli, iyi bir 18i yok. evet, her futbolcuyu ayrı ayrı değerlendirirseniz çok kaliteli gibi duruyor. ama birleştirip de bir takım kurmaya çalıştığınız vakit anlıyorsunuz bu mükemmelliğin ne kadar kağıtta kaldığını. yani takımda çilek, portakal, çikolata var ama bu pastanın pandispanyası nerede? Allahtan son dakikada brumayı aldılar. yoksa takımda koşan, dripling yapan, rakibi yoran hiç kimse yoktu ki. bir de umut var aslında ama adam burağın yokları oynadığı dönemde bile ilk 11 olarak çıkamıyor ki sahaya. savunma desen, abartısız söylüyorum, ligin en iyi ilk 10 savunma dörtlüsü arasına giremeyecek türden. yine tek tek baktığınız zaman sıkıntı yok gibi duruyor ama öyle değil. ujfalusi gitti gideli takımın oyun kuran, tecrübeli, semihin açıklarını kapatacak bir stopere ihtiyacı var. kimler alındı peki? dany ve chedjou. iki alakasız tip. bu adamların maliyeti 15 milyonu geçti. ve bu paraya bir ujfalusi alamadık. kaç yıldır takım sol beksiz oynuyor resmen. sağ bekte de eboue bu sezon vasatın altında. takımın gole ihtiyacı olduğu zaman oyuna girip de maçı çevirebilecek çok az oyuncusu var. ve hala bile nasıl oluyorsa bu takımın on numara kadrosu oluyor. nasıl iş ben anlamadım.

nitekim maç boyunca da bunun sıkıntısını çektik. savunmada dany tam anlamıyla serseri kurşun. nerede ne yapacağı hiç belli değil. semih de ujfalusi sonrasında savunmayı tek başına toparlayabilecek cinste bir oyuncu değil. yeni gelecek teknik adamın ilk el atması gereken mevki savunma olacak muhtemelen.

ama yine de, gelecek teknik direktöre bağlı olarak bambaşka noktalara gelebilir bu takım. terim gitmeseydi de muhtemelen öyle olacaktı. sadece takımda kızağa çekilmesi gereken, kafayı toparlaması gereken bir kaç oyuncu var.
© copyright 2005 - 2026