bugün

iq

meg ryan ve tim robbins'in başrolde olduğu, 1994 yapımı bir duygusal-komedi film.

matematik dehası catherine (meg ryan), einstein'ın (walter matthau)yeğenidir. babası ölünce ona, amcası einstein bakar.

kate'in zeki, bilimsel deneyler yapan fakat angut bir nişanlısı vardır. ama hani kafa yapıları, ortak zevkleri aynı diye cate bu adamla evlenmeyi düşünür.

kate ve angut nişanlısı birgün arabayla giderken, arabaları bozuluverir. tamirciye giderler. tamirci edwart (tim robbins) , bilim dergileri okuyan, zeka konusunda kate ile yarışamayacak düzeyde aşağıda, yakışıklı, hayattan zevk almasını bilen biridir. kate'i görür görmez vurulur ona.

kaderin cilvesine bakın ki kate, saatini tamircide unutur. ed, saati kate'in evine götürür. kapıyı vurur. karşısına einstein çıkar. bu ikisi tanışırlar. einstein, ed'i pek sever. tam yeğenine layık bulur. zaten sıçanların genital bölgelerine elektrik veren, şempanzeleri deney manyağı yapan angut nişanlıdan hoşlanmıyordu. hah der, ben bu ed ile bizim kızı bir başgöz edeyim.

einstein ve ekibi -ki bu ekip tam evlere şenlik. keşke böyle dedelerim olsa- kate'i, ed'e aşık edebilmek için ellerinden geleni yaparlar. ed'e bilim adamı süsü verirler. sonra gerçek anlaşılır, ama emellerine ulaşmış ve iki genci başgöz etmeyi başarmışlardır.

bu filmde çöpçatan bir einstein izliyoruz ki bu, sıradan bir romantik komedi denebilecek filme renk katmış.

ha bu arada filmin türkçe adı nedense aşkı düşün. höh, ne alaka ise.