bugün

diablo 2

efem olayın kahramanları. zamanında bilg. prog. okuyan ben, babam, kardeşim.

vakti zamanında (yedi sene evveli) eve ilk bilgisayar alındığında (PIII 800 mhz), ev fertlerinin vakit öldürmesi için eskaza bir oyun alınmıştır. diablo.
evde fare bile kullanmayı bilmeyen aile üyeleri ilk defa evde bilgisayar oyunu görmenin verdiği haz ve heyecanla izlemeye koyulmuşlardır. bir süre sonra (10-15 dakika oluyor) izlemekten sıkılıp ben de diablonun karanlık vadilerinde avlanmak isitiyorum diyen babama (kendisi ilkokul mezunudur) ilk olarak farenin nasıl kullanılacağı öğretilmiştir.(aile üyelerine okunulan bölümün getirdiği ben biliyorum hulean demenin verdiği artislikle. ama pişmanım. evet) ve işin aksi, oyun sadece fare ile oynanıyor.
diablo senelerce oynanır. bitirilir ha bitirilir.
ve bir gün eve gelen babamın elinde diablo II cd lerini görünce, o gün evet işte o gün, ben okuduğum bölümden ve yaptığım işten nefret etmeye başladım.

aradan yedi sene geçti. bilgisayarım hala pIII 800. bilgisayar kaç kere formatlandı hatırlamıyorum. diablonun (biri, ikisi ek paketi farketmiyor) kaç kere bitirildiğini hatırlayamamam gibi.
her formatlanışta driverlardan önce bu kurulur. kurmazsanız, iş dönüşü şöyle bir bilgisayara bakıyım, internete gireyim diyeceğiniz tutar. bir bakarsınız faresi ve de klavyesi sökülmüş bir bilgisayar. damdazlak afedersiniz.

diyeceğim o ki siz siz olun, babanıza bile güvenmeyin.(tahsili mühim değil.)
internetten bir de lod denilen paketin çıktığını öğrenip indiren biladerime de bahusus selam ederim.

özet:
babam: hala bilgisayarda bir tek fare kullanmasını biliyor. bir de solitaire. o da fareyle oynandığından.
ben: her eve gelişimde binbir türlü alavere dalavere ile babam ve biladerim ikilisini diablonun başından kaldıranaca kırk dereden su getirmeye devam ediyorum. bu arada hala diablo nasıl oynanır bilmiyorum.
biladerim: diablo III ün yolda olduğunu öğrendi. kaldıramaz diye eve yeni bir bilgisayar almamı istiyor.

(bkz: deli tuttuğunu sıkı tutar)