bugün
- sözlüğe elini atan erkeğin namusu23
- boyumun 2 cm kısalması21
- sözlüğe bir daha gelinse alınacak nickler7
- sözlük yazarlarına güvenmek13
- bugün elini paylaşan yarın neresini paylaşır6
- otelde sevişmek8
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı23
- dövmeli küpeli bi erkeği damat getirmek7
- fazla samimiyet6
- türk erkeğinde olması gereken meziyetler18
- her şeyin mizahı yapılmalı mı14
- teoman'ın 60 yaşına girmesi5
- bilinçaltı internet ve yapay zeka etkileşimi6
- chatgpt'ye kötü özelliklerimi söyle demek7
- kendi değerimizi biz mi belirleriz başkaları mı13
- nev10
- hiçbir zaman gönlü alınan biri olmamak4
- gece gece gelen kaşarlı sucuklu tost kokusu3
- fazla düşünceli olmak4
- karınız için çamaşırları elinizde yıkar mısınız8
- midye tava4
- arkadaşlar bakar mısınız6
- iphone 18 pro max için neyinizi verirdiniz10
- mal mıyım sorunsalı13
- elidor3
- sözlük yazarlarının doğum tarihleri3
- 65 yaş üstü yazarlar3
- küt saçlı hatun12
- beni sevdiniz mi4
- afet hoca geliyo afet hoca geliyo ihihihi6
- ona bir şey söyle8
- sözlük kızlarının meme savaşı7
- duymak istediğin şeyleri söyleyen falcı2
- kiraz cicegi kolonyasi41
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri11
- açgözlü bencil ikiyüzlü kibirli insan5
- online listesi7
- chatgpt'ye dizi karakteri benzerliğini sorma3
- sözlük yazarlarının saatleri8
- sözlüğün troll mekanı haline gelmesi4
- prenses gibi büyüyen kızlar2
- hiç bir şey hissetmemek4
- natisii mik'yi ena4
- mandalina8
- seks yapmama şartıyla ölümsüz olmak5
- geceye bir tespit bırak5
- ay da am olsaydı ilk türkler çıkardı5
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri12
- ilk sevgili3
- haberin yok ben ölüyorum2
1584'de doğan Miyamoto Musashi, Japonya'nın en tanınmış savaşcılarından biri oldu. Bir Samurai idi ve 30 yaşına geldiğinde 60'dan fazla döğüşü kazanmış, karşıtlarının tümünü öldürmüştü. Yenilmezliğine güven getirdikten sonra, "Kılıç Yolu" felsefesini biçimlendirmek için çalışmaya koyuldu. Beş Çember Kitabı'nı, 1645 yılında ölmeden birkaç hafta önce çekildiği Kyushu dağlarındaki bir mağarada kaleme aldı
Beş Çember Kitabı, tüm savaş sanatları kaynakçalarının temel yapıtıdır; ama ardındaki -Zen, Shinto ve Konfüçyüs düşüncelerinden etkilenen -felsefe, savaş sanatları dışında pek çok alana da uygulanabilir. Örneğin pekçok Japon işadamı, kitaptan bugün iş alanlarında bir rehber olarak yararlanmakta, satış kampanyalarını, Musashi'yi harekete geçiren aynı enerjiyle askeri harekatlar gibi örgütlemektedirler.
Musashi, Japonlarca Kensai ya da "kılıç piri" kabul edilir. Yaşamının gerçekleri Batılı okura acımasızlık gibi görünse de, Musashi aslında dürüst bir idealin peşinde olmuştur, ve gerçekliği Beş Çember Kitabı'nda ortaya çıkar. Kitap muharebe stratejisi üzerine bir tez değildir; Musashi'nin deyişiyle, "stratejiyi öğrenmek isteyenler için bir rehber" dir ve her rehberde olduğu gibi, içeriği daima öğrencinin anlık kavrayışını bir miktar aşmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Beş Çember Kitabı, tüm savaş sanatları kaynakçalarının temel yapıtıdır; ama ardındaki -Zen, Shinto ve Konfüçyüs düşüncelerinden etkilenen -felsefe, savaş sanatları dışında pek çok alana da uygulanabilir. Örneğin pekçok Japon işadamı, kitaptan bugün iş alanlarında bir rehber olarak yararlanmakta, satış kampanyalarını, Musashi'yi harekete geçiren aynı enerjiyle askeri harekatlar gibi örgütlemektedirler.
Musashi, Japonlarca Kensai ya da "kılıç piri" kabul edilir. Yaşamının gerçekleri Batılı okura acımasızlık gibi görünse de, Musashi aslında dürüst bir idealin peşinde olmuştur, ve gerçekliği Beş Çember Kitabı'nda ortaya çıkar. Kitap muharebe stratejisi üzerine bir tez değildir; Musashi'nin deyişiyle, "stratejiyi öğrenmek isteyenler için bir rehber" dir ve her rehberde olduğu gibi, içeriği daima öğrencinin anlık kavrayışını bir miktar aşmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar