bugün

lg nexus 4

4 aylık kullanımın ardından:

Telefonu şarjdan çekeli 8 saat olmuş. Bu süre zarfında 4 el okey oynadım. 1-2 dakika kadar twitter'a baktım. whatsapp'dan da 8-10 mesaj gönderdim. Kalan şarj %51. Ekran parlaklığı otomatikte. Akşam şarjdan çekip yattığımda yaklaşık 8 saat bir uyku sonucunda -0 kullanım- sabah %85 şarj kaldığını görebiliyorum. Her sabah şarjı tamamen dolu halde yanıma aldığım telefonu akşam eve gitmeyeceksem gün içinde mutlaka bir kere daha sarj ediyorum yoksa yetmiyor. (Mesai saatleri içinde telefon kullanmıyorum.)

Video çekimindeki sesi çok kötü. Hoparlör sesi berbat. Ses çıkışı arkada olduğu için telefonu sırt üstü koyup yatarsam alarm sesini duyamayıp işe geç kalıyorum. Yüz üstü koyarsam da titreşimden kayıp yerle bir oluyor.

Gece fotoğraf çekimi çok kötü.

Zaman zaman çok ısınıyor, tırsıyorum.

Bir iki kere donma nedeniyle kapandığına, bir iki kere arama geldiğinde ekran sürüklenmediği için aramayı yanıtlayamama durumuna, bir kere de güç düğmesinin basılı kalmadaki fonksiyonlarının çalışmadığına şahit oldum.

Fakat menüler akıyor. Yağ gibi. Bazen "kullanmadığım uygulamaları kaldırayım" diyorum telefonu elime aldığımda üşeniyorum. Bir sürü uygulama hep beraber, sevgi ve barış içinde çalışıyor. Baba gibi görselliğe sahip oyunu tek tuşla geri plana atıp mesajımı yazıp anında devam edebiliyorum kasma, donma olmadan. Rom mu yüklesem, root mu olsam, yok efendim telefonda yer kalmadı, telefonu yan yatırıyorum ekran dönmüyor, o oyun bende çalışmıyor senin telefondan oynayayım gibi sorunlarım yok.

Yine olsa yine alır mıydım? Valla alırdım hacı.