bugün

scrikss

sanayi devriminden bihaber yazar. ona göre james watt'ın modern buharlı makinesini devletin kpss sınavı olmasaydı bulunamazdı... aha bakın (#20321819) gülmeyin.

mühendislik teorik bilgiyi, pratiğe dönüştürme sanatıdır, yavrum evladım. ve yaşadığımız sistemde sektörelerin gelişiminde en önemli enstrüman mühendisliktir. mühendisliğin iyi olmazsa serbest piyasa ekonomininde iyi olmaz ! yanisi, mühendislik eğer serbest piyasa da düşük bir pozisyonda ise, ele ayağa düşmüş ise o ülke sıçmış demektir.
bkz avrupaya, almanya küreselleşmenin bel kemiğidir, fransa ki kolbertizm gibi akımın önüne geçmiş ve özelleşmeye önem vermiştir, ingiltere tek bir kuruş dış sermaye yardımı almadan, tamamen kendi girişimcilerinin bilimsel atılımları ve mühendislik çalışmalarını desteklemesi ile sanayileşmiştir. daha fazla örneklemeyeceğim.
velhasılı kelam 14. yüzyıl yazarıdır. kendisine göre en önemli meslekler ; devlet memurluğu ve kategorileridir. hele müsteşar falan tapıyordur herhalde amk, polislik, olmadı çöpçülük, mecliste çaycı olmak falan...