bugün
- morkstar yazdı bunu12
- dünya52
- sırrı süreyya önder türkmen dir7
- sözlüğün en iyi kalpli yazarı4
- 30 yaş üstü yazarlar silinsin kampanyası4
- avrupa11
- tek göz odalı evde kocasıyla mutlu olan kadın4
- beraber sözlüğün içine edeq mi tatlı kıs4
- bayana hesap ödetmek5
- anın görüntüsü25
- gocu32
- firavun neden helak oldu5
- istanbul'a taşınmak istemek4
- gocunun elleri9
- kadirov karizması3
- sözlükte seviyenin geçen aya göre yüzde 23 düşmesi3
- ermeni rum soykırımını inkar etmek14
- ispanya3
- karton toplayan çocuk3
- anneye hakaret etmek6
- en yakın arkadaşın temizlik hastası olması2
- 29 eylül 2026 ispanya hırvatistan maçı2
- benzin zamlarına laf edemeyen ak çomarlar3
- ismet inönü ve atatürk arasında olası diyaloglar2
- reklam3
- kalbinde sevgiye yer olmayan insan9
- sırbistan4
- sözlük kasıyor msn var mı2
- türk dil bayramı kutlu olsun2
- ismetin sol framenin içine etmesi5
- sarılmak istediğiniz sözlük yazarları16
- içip içip sözlükte başlık açmak3
- selam sev olaq mı diyen erkek2
- fransa9
- 25 eylül 2026 türkiye fransa maçı36
- kartoncuya zeytin dalı uzatmak7
- arkadaşlar beni niye eksilemiyorsunuz2
- meleğim diye hitap eden kova burcu erkeği13
- sözlüğün bayması4
- 26 eylül türk dil bayramı2
- carlsberg2
- askerde nefret edilen şeyler7
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu5
- sözlüğün en güzel kadını26
- akın gürlek'in fon soruşturması bilançosu2
- 27 eylül 2026 almanya yunanistan maçı4
- eyeliner çekemeyen kız2
- erkeksi hobileri olan kızlar2
- israil15
- almanya7
her iki aileden birinin çocuğu gibi annemin ve babamın benim için tasarladığı hayatı yaşadım. kendim için biçilmiş bir rolü oynadım. ve hiçbir zaman kendim olamadım. baş rolünde benim olduğum bir hikayede figüran gibi oynadım.benim için yazılmış senaryonun dışına çıktığımda hata yapıyorsun dediler,inandım.yeni yeni fark ediyorum hata olarak nitelendirilen şeylerin senaryoya dışarıdan birkaç diyalog yazmam olduğunu. annemi ya da babamı suçlamıyorum. çünkü onlar da kendi hayatlarında figüran oldular. kiminle evlenmeleri gerektiğine bile başkaları karar verdi. bu kuşaktan kuşağa genetik olarak geçiyor sanırım.işe kendi yaşayamadıklarımızı,yapamadıklarımızı yapacak kuklalar yaparak başlıyoruz. "ben aşık oldum da ne oldu bak şimdi ne haldeyim senin de aynı hatayı yapmana izin veremem","hep mühendis olmak istemiştim ama olmadı.ben olamadım sen ol."...ama artık kabullenmemiz gerekir yapamadıklarımızı,tek bir hayatımızın olduğunu ve çocuğumuz üzerinden 2. bir şans elde edemeyeceğimizi...
ve asıl suçlu bizleriz.hayatımız boyunca başkalarının yaşanmışlıkları üzerinden tecrübe edindiğimizi sanıyoruz. başkalarının acılarına bakarak tecrübe edinemeyiz. insanlarla ilişkilerinde rekabet içinde olan insanımsı varlıklarız. o kadar benimsemişiz ki bu durumu en iyi dost bizim olmalı,en iyi arabalara biz binmeliyiz,en iyi evlerde biz oturmalıyız. hatta durumu o kadar abarttık ki sevgililerimizde bile bu rekabet durumu var. en gözde aşkı biz yaşamalıyız! hepimiz toplumun oyuncağı olan sıradan bir tip olmak için canımızı dişimize takmış çalışıyoruz. sonuç ne? iyi bir yaşam için gerekli maddiyata sahip ölüyormuşçasına mutsuz kuklalarla dolu bir dünya. ama bazıları antidepresanlarla ayakta kalıyor,çok azı intihar ederek aklınca bu oyuna son veriyor. bazıları ise bu durumun farkında bile değil. ve yaşayarak ölmek tam da bu.
ve asıl suçlu bizleriz.hayatımız boyunca başkalarının yaşanmışlıkları üzerinden tecrübe edindiğimizi sanıyoruz. başkalarının acılarına bakarak tecrübe edinemeyiz. insanlarla ilişkilerinde rekabet içinde olan insanımsı varlıklarız. o kadar benimsemişiz ki bu durumu en iyi dost bizim olmalı,en iyi arabalara biz binmeliyiz,en iyi evlerde biz oturmalıyız. hatta durumu o kadar abarttık ki sevgililerimizde bile bu rekabet durumu var. en gözde aşkı biz yaşamalıyız! hepimiz toplumun oyuncağı olan sıradan bir tip olmak için canımızı dişimize takmış çalışıyoruz. sonuç ne? iyi bir yaşam için gerekli maddiyata sahip ölüyormuşçasına mutsuz kuklalarla dolu bir dünya. ama bazıları antidepresanlarla ayakta kalıyor,çok azı intihar ederek aklınca bu oyuna son veriyor. bazıları ise bu durumun farkında bile değil. ve yaşayarak ölmek tam da bu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar