bugün

rdm

eğer askerliğinizi ilçe jandarma komutanlığı ya da jandarma karakolunda yapıyorsanız ve kolay sıkılmak gibi bir derdiniz yoksa; çok ciddi söylüyorum, en rahat jandarmalığı rdm olarak yaparsınız. ama alay veya daha büyük bir yere düşerseniz kesinlikle önermem; en pis işler hep size kilitlenir.

yapmanız gereken şeyler:

1- muayenede dövme ya da façalı olun. %99 rdm'siniz.
2- acemi birliğinize teslim olduktan sonra verilecek pdr kâğıtlarında birkaç soruyu evet diye yanıtlayın. sizi birliğin rehberlik ve danışma merkezine gönderecekler. rdm'ciyi ya da başka birini tanımadığınız için kafalama ihtimâliniz düşüktür. bunun yerine evet yanıtı verdiğiniz sorularla ilgili bilginiz olsun. sorulardan biri hayatınızda kelle hapı kullanıp kullanmadığınızla ilgili. sorular kolay yani.
3- diyelim pdr kâğıdında her şeyi hayır olarak işaretlediniz. "artık benden rdm olmaz" diye düşünmeyin. silsile yoluyla bölük komutanınıza çıkın. sinirli, ağlamaklı, gergin falan olursunuz zaten; askerliğin ilk günleri ne de olsa... anlatın. büyük olasılıkla rdm'ye gönderir. göndermezse de "daha alışamadın" deyip geçiştirir. yemin törenine kadar acemi erlere kimse kızmaz, bağırmaz. sonuçta siz henüz asker değilisiniz ve kaçmanız durumunda askeri mahkemelerde yargılanmayacaksınız.
4- 3. şıkta anlattıklarımı usta birliğinizde de yapabilirsiniz. bu en zor ama en garanti rdm'liktir. alay ve üstü birliklerde rdm'ler için özel koğuşlar vardır. bırakın uyumayı, içeri girmeye tırsarsınız. kaldı ki silahsız asker olmak hoş değildir.

ekleme: rdm'ler muhabere ve ulaştırma gibi şeylere de verilemezler. sonuçta birinde kritik ve hatta devlet sırrı bilgiler, diğerinde dma'dan tutun da kamyona kadar ağır makinalar.