bugün

ifadeozgurlugu com

fazıl say beyefendinin hayat görüşünü biliyorum. bir örneklendirme yapacağım. fazıl beyin görüşüne zıt bir islam dini inananı ve popüler kültürde yeri alan biri olsam ve ifade özgürlüğü adı altına;
''fazıl sayın piyanosunu sikeyim, tuşlarına attırayım, pedalına ayağımı sokayım, solo çalışmalarına sıçayım, fazıl say'ın konser verdiği alan kerhane midir'' gibi hakaretlerde bulunsam ve bunu özellikle halka mal olmuş, halk tarafından sevilen ve yaptığı müziksel çalışmalar geçtim türkiye'yi dünya tarafından bilinen biri olarak yapsam eminim ki an itibariyle fazıl beyin yerinde ben olurdum. kesinlikle ve kesinlikle hakkımda hakaret davası açılırdı.

birey olarak hepimiz iki dudağımızın arasından çıkan kelimelerden sorumluyuz dur. fazıl bey islam dinine inanır-inanmaz bu beni hiç ilgilendirmez. sosyo-kültürel hayatta ifade özgürlüğü kadar önemle üzerinde durulması gereken konulardan biride; bireylerin fikirlerine, inançlarına saygı duymaktır. fazıl bey binlerce Müslümanın inandığı ve kutsal saydığı değerlere hakaret edecek ve sonradan bazıları bu eylemi ''ifade özgürlüğü'' diye tanımlayacak. ben buna ancak gülerim.

fazıl say bey kadar zeki bir insana ''hakaret'' olarak adlandırılan kişisel fikrini beyan ettiği cümleyi kutsalları aşağılamadan kurabilmesi yakışırdı. eleştirsin ama bazı kalpleri parçalamadan bunu yapsın.

yaptığı müzik çalışmalarını sonuna kadar arkasında ve takipçisiyim. lakin ben bu yersiz ve bi o kadarda anlamsız kampanyada yokum hacı fazıl.