bugün

metallica vs megadeth

(bkz: neye göre kime göre)

iki grubun da şu anki durumlarını karşılaştırmak gerekir bunun için.

megadeth farklı şeyler deneyip risk te olduğu gibi deneysel müzik uğraşlarına da girdi; ancak malesef bir adım ileri taşıyamadı müziğini, son albümü berbat, sadece tek bir adamın ellerine bakan, onun da bir yerleri incindiğinde dağılma noktasına gelen bir grup. müzikleri çok özgün olsa da ne sahne şovlarında* ne de farklı açılımlarda pek başarılı olamadılar.

metallica ise yine farklı müzikler denedi ve bence başarılı da oldu. sonuçta burada bu iki grubu karşılaştırken eğer marka değerini karşılaştıracaksak metallica şu anda dünyada bu alanda bir numara. rolling stones ve michael jackson ı bile geride bıraktı şu anda metallica ve bunu da sürekli değişmesine ve symphony gibi, live shit binge and purge gibi harika sahne şovlarına borçlu. gerçekten de markalaşma konusunda megadeth ile metallica yı karşılaştırmak çok güç.

her iki grupta thrash metal felsefesinden bir miktar uzaklaşmışsa da dave mustaine in en sevdiği dizinin 24 olması ve abd politikalarını desteklemesi; metallica nın para içinde yüzmesi bunu normal kılıyor. bu kadar maddi açıdan rahatladıktan sonra adamlar ne diye dyers eve ya da creeping death yapsınlar? ya da dave mustaine artık sistemi çökertse de ne kadar samimi olur?

ayni sonuç şu ki metallica bugün sadece megadeth değil dünyada hangi grupla karşılaştırırsanız karşılaştırın kafadan çok büyük avantajlarla başlıyor; adamları köydeki babannem tanıyor.

bir de umut var tabii ve ben bu konuda metallica dan hala umutluyum fakat megadeth için aynı şeyleri söylemem çok zor.

metallica st anger ı çıkarırken thrash metal albümü çıkaracağını iddia etmediği gibi albüm de çok başarısız değildi* bana göre metallica nın asıl fiyaskosu reload dır çünkü metallica genelde iyi ya da kötü yönde olsun farketmez, bir şekilde ilerleyen bir gruptur. reload ise yerinde saydığı tek albüm belki de! eksisi gibi nasıl olacak bilemiyorum ama zaten ben yeni albümlerinin de eskiler* * * * kalitesinde olmasını isterim, ancak eskilerle aynı olsun istemem. birşeyler farklı olmalı bence, onca yılın birikimi var sonuçta.

megadeth yeniden köklerine dönüş yaptığı halde malesef yetersiz ve ben işte bu yüzden megadeth ten son derece umutsuzum. dave artık thrash metal yapıyor ancak malesef bu kadar yapabiliyor belli ki!