bugün

şiddet

Şiddet her insanda var olan bir olgudur. Kimileri şiddeti en son ihtimal olarak kullanır, kimileri ise ellerine geçen her fırsatta zaman ve mekan dinlemeden olayları çözümlemede şiddeti kullanırlar. Şiddet ilk çağlardan beri iç içe yaşadığımız bir olgudur. insanlık tarihinin hemen hemen her evresinde şiddete rastlamak mümkündür.

Şiddet her yerdedir; okulda, evde, bahçede, sokakta, doğada, ailede, trafikte, filmlerde, dizilerde, bilgisayar oyunlarında ve hatta çizgi filmlerde kısacası insanın olduğu heryerdedir. Şiddet günümüzün vazgeçilmez teması haline gelmiştir. Büyüklerimizin tabiri ile vurdulu kırdılı filimler sürekli çok seyredilmiş olmasının nedeni ise artık şiddetin bizden biri olduğunu ve onsuz yapamıyacağımızın göstergesidir.

Peki şiddet haklı olduğumuz zamanlarda kullanılırsa buna şiddet diyebilir miyiz?

Şiddetin iyisi kötü olmaz, hangi doğrultuda kullanılırsa kullanılsın, şiddet şiddettir. Tamam zor durumda kaldınız yolunuzu kestiler ve çantanıza el koydular ve sizde kendinizi korumak amaçlı size saldıranlara saldırdınız ve çantanızı kurtardınız. Bu örnekten yola çıkarsak şiddet iyi bir şey gibi düşünülebilir fakat değildir. Tamam bize saldıranlara karşılık verdik diye haksız duruma düşmedik ama şiddetin iyisinin kötüsünün olmayacağını anlatmak amacı ile bu konuya girdim.