bugün

crysis

"hilesiz bitireceğim" diye karar alıp hilesiz bitirmeyi başardığım oyun. çünkü oyun oynarken hile yapmadan duramam ben. assassin's creed'de bile ölümsüzlük hilesi yaptım, ki o oyunda ölmen normalde de çok zor, düşün halimi.

doğal olarak hilesiz oyun başlarda çok zor geldi. ölümsüzlük hilesi varmış gibi "hıııığğaaaaıaıaıaaaaaa" diye topluluğun içine dalıp milleti tarayamıyorsunuz. pelerin çok çok önem arz ediyor oyunda. gerek başınıza üşüşen helikopterden korunmak için, gerek sadece başı görünen keskin nişancıyı öldürmek için hedef alırken, hedef olmamak için, gerek çok az canınız kaldığında güvenli bir yere kaçabilmek için, gerek üstünüze gelen uzaylılardan kurtulmak için.

neredeyse oyunun yarısında pelerin kullandım. tavsiye ederim.

he bu arada. oyunun en sonunda çıkan en büyük uzaylıyı öldürürken hiç zorlanmadım ya ben. canavara bakarken hemen solumuzda uçak enkazı var, içine girerseniz birsürü silah ve cephane görürsünüz. üstelik gelen saldırılardan hiç hasar almazsınız. yukarıdan gözetleyen uçan yaratıklardan da kurtulmuş oluyorsunuz. sadece sağa/sola eğilerek alt edebiliyorsunuz final boss'u. o uçağı bilerek mi koymuşlar oraya acaba? çok kolaylaştırıyor oyunu.

en zorlandığım bölüm ise, final canavarından önce gelen, örümcek şeklindeki şerefsizdir.

oyun çıktıktan 6 yıl sonra oynamam ise benim mallığımdır efenim.