stres

uykusuz kaldığınızda hortlayan şey. bulunduğunuz civardaki bütün gereksiz sesleri duyup kafanıza takmanızı ve gerilmenizi sağlar, en yakın arkadaşın her zaman yaptığı gereksiz muhabbetlerin çekilmez dayanılmaz olmasını sağlar, gülücükler yerine somurtmalar çıkarır. hele hava sıcaksa istemeden oluşan bir ter basar ki bazen bu stresi 2 hatta 3 katına kadar çıkarabilir. düşüncelerin çoğu sağlıksız ve saçma olur. bir an önce bulunduğun yerden, işten, insanların içinden ayrılma isteği yaratır, kalbi yorar insanı yaşlandırır. hatta sürekli bir stres insanda saçların beyazlamasına bile neden olur.

işi abartarak söyleyebilirim ki cinsel hayatta bile olumsuz etkilere sahiptir. ya erken boşalma yada boşalamama sorunu çıkar ortaya, bundan betiri erkekler için ereksiyon olamama durumudur, fecidir (şükür deyip tahtaya vuruyorum şimdilik). kadınlarda ise vajinismus denilen olayı yaratır, yani erkeği kabul etmeme evden içeri almama gibi.

stres her türlü sinir harbidir. sağlam ve düzenli bir uyku büyük ölcüde cözer bu sorunu (bende öyle). ama uykusuzluk , hali hazırdaki stres durumunun fazlasıyla arttırır.