bugün

once upon a time

2. sezona duygu yüklü bölümlerle başlamış ve 2x04 ile olayları çok geniş bir alana yaymış dizidir.

--spoiler--
önce genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. 2 sezon itibariyle devreye giren (yok olduğunu bildiğimiz)masal dünyası ile birlikte paralel evren(sanırım doğru kelime bu.) sayısı 3'e çıktı. (gelen uyari uzerine sayiyi 4' e cikartiyorum. neverland' i unutmusum. bakalim uzerine fazla durulacak mi?)

1. storybrook öncesi, karakterlerin tanıtıldığı masal dünyası,
2, emma' nin storybrook' a gelmesiyle birlikte donuk halden çıkan şimdiki zaman masal dünyası,
3. storybrook,
4.neverland.

şimdi biraz konuya girersek, karakterlerin tanıtılması hadisesi tam hızla giderken kaptan kanca(hook)' un olaya dahil olmasıyla dizideki taraf sayısı 4'e çıktı:

1. rumple(nasıl yazıldığını hala bilmiyorum) 2. quenn'in annesi(onun da adını unuttum amk) ve kaptan hook.
3. pamuk, charming, emma, henry vs...
4. queen' im (aşığım hatuna).

bu dört grupta açıkçası iyi kötü ayrımı yapamıyorum. belki emma'ın grubu iyi denebilir. ama diğerlerinin taraflarını bu saatten sonra yapacakları belirleyecek. mesela kaptanla regina' nın annesinin dahil olması regina' yı bazı durumlarda emma ve tayfasının tarafına çekebilir. rumple' ın ise magic-power ilişkisinden yola çıkarak pek diğer gruplara dahil olacağını düşünmüyorum.

storybrook'ta ise emma ve pamuk' un masal diyarına göçünden sonra charming, tam bir dede moduna girdi ve kendini şerif ilan etti.
artık son cümlelerime gelirken merak edilen en önemli konudan bahsetmek istiyorum.

henry' nin babası kim?

senaristler büyük sürpriz yapmazsa baelfire( rumple'ın oğlu). çünkü emma' nın henry' ye söylediği yalanı hatırlayın. babanın itfaiyeci olduğunu söyledi. baelfire--> fire-ateş, itfaiye. bağlantıyı artık kurabilirsiniz.
--spoiler--

şimdilik yazacaklarım burada bitiyor. 3-5 bölüm sonra yine yazacagim umarım. iyi seyirler...