bugün
- aşk acısı çekiyorum sözlük7
- nickten isim tahmini yapmak10
- isteklerinize nasıl sınır koyuyorsunuz3
- büyük filmlerden büyük replikler3
- full metal jacket vs the thin red line2
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği15
- haramidere de haramilik yapmak5
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- arkadaşlar pizza yer miyiz4
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- guinness birası3
- içinizde bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var2
- sözlükte olgun insanların sorunlarını konuşmak2
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı12
- ölümü gösterip sıtmaya razı etmek2
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi26
- gerçek sözlük yazarı uzun saçlı sakallı obez olur3
- yürüyen bok4
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- sinem dedetaş11
- kilolu olmak5
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- kedin mi var derdin var4
- caddebostan da bostan yetiştirmek3
- sözlüğü doğru kullanmak2
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- kemalistler yunanistan'a defolsun8
- başlarım böyle hayata deyip akp'ye üye olmak4
- muşlettin amca2
- her gün tuvalete çıkmak2
- cabrio tigra süren kadının arabasına atlatmak2
- zall adlı yazar4
- şaka maka 40'a yaklaşmak6
- yeğen yerine yiğen diyen insanlar2
- amerikaya taşınmak2
- çerçeve yasa7
- oral süspansiyon3
- mason greenwood11
- sözlüğün en yakışıklı yazarı olmak2
- fetönün siyasi ayağı araştırlsın önergesinin reddi8
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi8
- sozluk yazarlarinin zengin olmasi2
- batıl inançlar6
- allah 1 metin 2 rte 33
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı18
- velvet hanım ile kahve içmek8
- 15 temmuz tiyatro mu7
- ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı8
- renault 9 broadway12
ciddi ciddi biraz uzak kalmayı düşündüğüm takım, takımım. aslında daha ziyade futboldan uzaklaşmak istiyorum bir taraftar olarak.
ben bu akşam şunu gördüm... bu ülkede kimsenin birbirine ne saygısı, ne tahammülü, ne de sevgisi kalmış.
sosyal medyada birbirine ana avrat sövenler mi dersin, eriyip giden, herkese rezil olmaya hem sportif hem de etik açıdan devam eden türk futboluna üzülmek yerine bu duruma alkış tutan şakşakçılar mı dersin, futboldan gram anlamayıp oturup satır satır futbol eleştiren insanlar mı dersin...
her işimiz ayrı bir kan davası... galatasaray yeniliyor, hee biz braga'yı yenmiştik diye beşiktaşlı seviniyor. fenerbahçeliler zaten hep aynı, konusunu açmaya gerek yok.
bir avrupa kupası maçının ertesinde yaşadıklarım sanki ben portekiz halkına karışmış bir türküm gibi hissettirdi bana.
konu ne? galatasaray'ın braga'ya yenilmesi.
tamam yenildi. ne değişti senin hayatında? neden seviniyorsun? 100 yılda ancak 2 kupa ve birkaç dereceden başka hiçbir başarısı olmayan bir futbol tarihini daha iyi hale getirmek yerine neden daha da içine sıçılmasına uğraşıyorsun?
anlamadığım şeyler hep.
galatasaray'a gelince... ben zaten galatasaray'ı alacağı skorlar için sevmiyorum. neden seviyorsun diyene cevabım da bilmiyorum olur açıkçası.
bir kuşa neden gök diye sormanın anlamı nedir ki zaten?
ama galatasaray'dan ziyade futbol ve benzeri birkaç vaziyet beni mizantropi seviyesine getirdi.
mesela izliyorum insanları herif belki 1 haftadır duş almamış, gelip kampüste burak'ın makarasını yapıyor. yahu burak'ın saçıyla taşak geçene kadar sen bi duş alsan? başkasının sikine tuzla koşana kadar iki rekat kendine baksan?
yok, ben gene anlamamaya devam ediyorum ve futbol yüzünden insanlardan nefret etme, tiksinme noktasına geliyorum.
beşiktaşlı bir kızcağız yazmış mesela, ne destekleyeceğim fransız takımını diye... ben cevap vermedim kendisine, açıkçası biraz da dertlendiğimden konu mankeni yapıyorum ki böyle çok adam da var.
demek ki futboldan anlamayan sadece kadınlar değilmiş, evet.
ama şunu da demek lazım... madem oklarımızı bu kadar iyi bileyip birbirimizle bir mücadele içine gireceğiz, birbirimize hiç hakkımız olmadığı halde küfür edeceğiz, morali bozuk olan kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın yaralarını sarmak yerine kaşıyacağız, işi deyim yerindeyse kaşarlığa dökeceğiz o zaman ben de şunu sorarım:
senin fransız tohumu dediğin camia kadar beşiktaş yakın türk tarihinde yaşanan savaşlarda şehit vermiş mi acaba?
büyük ihtimal vermiştir. ama sorun senin bunu bilmemen işte. bilmediğin bu konuda ahkam kesmen de neyse, bir de belden aşağı vurmaya kasman.
olayı basitleştirmen, futbol gibi gayet zevkli bir muhabbeti olduğu yerden alıp kavga unsuruna dönüştürmen.
nefret ediyorum insanların zavallılıklarından.
fenerbahçe, beşiktaş, galatasaray; hangi takımı tutarlarsa tutsunlar.
kısacası gün itibariyle futbolu da soğuduğum vatanseverlik, aşk, askerlik, empati gibi bana göre çok sey ifade eden ama suistimal aracı olan şeylerin yanına koyuyorum.
bu duyguyu yaşamamı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum.
evet, bizim uefa kupamız var. keşke sizin bir değil beşer tane olsaydı da şu duruma gelmeseydik.
ben bu akşam şunu gördüm... bu ülkede kimsenin birbirine ne saygısı, ne tahammülü, ne de sevgisi kalmış.
sosyal medyada birbirine ana avrat sövenler mi dersin, eriyip giden, herkese rezil olmaya hem sportif hem de etik açıdan devam eden türk futboluna üzülmek yerine bu duruma alkış tutan şakşakçılar mı dersin, futboldan gram anlamayıp oturup satır satır futbol eleştiren insanlar mı dersin...
her işimiz ayrı bir kan davası... galatasaray yeniliyor, hee biz braga'yı yenmiştik diye beşiktaşlı seviniyor. fenerbahçeliler zaten hep aynı, konusunu açmaya gerek yok.
bir avrupa kupası maçının ertesinde yaşadıklarım sanki ben portekiz halkına karışmış bir türküm gibi hissettirdi bana.
konu ne? galatasaray'ın braga'ya yenilmesi.
tamam yenildi. ne değişti senin hayatında? neden seviniyorsun? 100 yılda ancak 2 kupa ve birkaç dereceden başka hiçbir başarısı olmayan bir futbol tarihini daha iyi hale getirmek yerine neden daha da içine sıçılmasına uğraşıyorsun?
anlamadığım şeyler hep.
galatasaray'a gelince... ben zaten galatasaray'ı alacağı skorlar için sevmiyorum. neden seviyorsun diyene cevabım da bilmiyorum olur açıkçası.
bir kuşa neden gök diye sormanın anlamı nedir ki zaten?
ama galatasaray'dan ziyade futbol ve benzeri birkaç vaziyet beni mizantropi seviyesine getirdi.
mesela izliyorum insanları herif belki 1 haftadır duş almamış, gelip kampüste burak'ın makarasını yapıyor. yahu burak'ın saçıyla taşak geçene kadar sen bi duş alsan? başkasının sikine tuzla koşana kadar iki rekat kendine baksan?
yok, ben gene anlamamaya devam ediyorum ve futbol yüzünden insanlardan nefret etme, tiksinme noktasına geliyorum.
beşiktaşlı bir kızcağız yazmış mesela, ne destekleyeceğim fransız takımını diye... ben cevap vermedim kendisine, açıkçası biraz da dertlendiğimden konu mankeni yapıyorum ki böyle çok adam da var.
demek ki futboldan anlamayan sadece kadınlar değilmiş, evet.
ama şunu da demek lazım... madem oklarımızı bu kadar iyi bileyip birbirimizle bir mücadele içine gireceğiz, birbirimize hiç hakkımız olmadığı halde küfür edeceğiz, morali bozuk olan kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın yaralarını sarmak yerine kaşıyacağız, işi deyim yerindeyse kaşarlığa dökeceğiz o zaman ben de şunu sorarım:
senin fransız tohumu dediğin camia kadar beşiktaş yakın türk tarihinde yaşanan savaşlarda şehit vermiş mi acaba?
büyük ihtimal vermiştir. ama sorun senin bunu bilmemen işte. bilmediğin bu konuda ahkam kesmen de neyse, bir de belden aşağı vurmaya kasman.
olayı basitleştirmen, futbol gibi gayet zevkli bir muhabbeti olduğu yerden alıp kavga unsuruna dönüştürmen.
nefret ediyorum insanların zavallılıklarından.
fenerbahçe, beşiktaş, galatasaray; hangi takımı tutarlarsa tutsunlar.
kısacası gün itibariyle futbolu da soğuduğum vatanseverlik, aşk, askerlik, empati gibi bana göre çok sey ifade eden ama suistimal aracı olan şeylerin yanına koyuyorum.
bu duyguyu yaşamamı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum.
evet, bizim uefa kupamız var. keşke sizin bir değil beşer tane olsaydı da şu duruma gelmeseydik.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar