bugün

futbol

biraz sonra okuyacaklarınız tamamen subjektif bir bakış açısıyla yazılmış olup, yazılanlar sadece yazının sahibini bağlamaktadır.

öncelikle futbol konusunda dünyanın en yüzeysel insanı olduğumu söyleyerek başlamak istiyorum söze.

futbolla alakam yendiği zamanlar fenerbahçe'yi tutmam ve milli maçlarda milliyetçilik duygularımı tatmin etmeye çalışmaktan öte değildir. futbol terimlerinden korner, taç, penaltı gibi basit olanlarını kavramış ancak ofsaytı senelerdir verilen uzun uğraşlara rağmen direnerek anlamamışımdır. yok karşı takımın oyuncuları tek çizgide bizim takımın adamı yandan geliyor filan, çık anlamıyorum. anlatsalar da anlamıyorum, çizseler de anlamıyorum, şansal abi uğurcuğuna 100 defa oynattırsa da anlamıyorum.

anlamadığım diğer bir nokta da o koca kaleye küçücük topun nasıl oluyor da bir maç boyunca taş çatlasa 5-6 defa giriyor. zamanında 19 mayıs gösterilerinde ponpon sallamam sebebi ile bir sahanın içinde bulunmuşluğum var, kaleyi yakından da gördüm, bayağı büyüktü. tamam saha da büyük ama basket maçında toptan biraz daha büyük çemberden o kadar çok geçiyor da o top, neden futbolda neden ağlarla kucaklaşamıyor? koskoca kalenin direğini nasıl da yalayabiliyor? yok arkadaşım anlamıyorum işte, anlamıyorum.