bugün

carlsberg

bi kaç gündür bira testi işine girdim. her markete gidişimde iki farklı marka bira alıp deniyorum. aynı anda bi ondan bi diğerinden alıp test ediyorum. en iyi biralardan olduğuna inandığım beck's tahtını carlsberg'e kaptırdı. çünkü acı. şimdi acılık bir birayı bence kötü yapar ama baktığınızda değil bremenin tüm almanların bayıldığı biradır becks. o acılığa bayılır adamlar. son olarak finalde tuborg gold-carlsberg karşılaştı. üzerinde isim yazmayan iki bardakla iki kişiye test ettirdim. calsberg dolu olan bardağa bu daha iyi dedi ikisi de. bence da calsberg daha iyi. ama bu tuborg goldu kötü yapmaz. tuborg gold nerde içersem içeyim tanıyacağım ve ciddi zevk alacağım bir lezzet sunuyor. ama boğazdan geçerken aroması çok yoğun saf bira tadına ulaşmayı engelliyor.

birayı iyi yapan tek özellik tabiki tadı değildir. tadı harika olabilir bi biranın ama iki tane içtikten sonra davul gibi şişirir sonraki içtiklerinizden zevk alamazsınız. bazıları vardır ertesi günkü başağrısı belanızı siker. biranın kalitesi sonraki 10-12 saatte belli eder kendini. carlsberg ne şişiriyor ne de başağrısı yapıyor. haa susatıyor ama her bira susatır; daha doğrusu alkol susatır. bu susatıyor diye kullandığın tuzu değiştirmek gibi bir şey olur bundan dolayı bira değiştirmek.

haa, bomonti de son zamanlarda ciddi beğenilen bi bira; ama malesef arka planda aromasında ciddi bir ekşilik var. sanki limonlu biralar gibi. 3'den sonra bayıyor o yüzden. öyle 10 tane içilecek bira değil açıkçası.