alanya

mecburiyetten alanya'da yaşan biri olarka bu lanet yeri anlatayım;

öncelikle eğer burada yaşıyorsanız yani tatil için gelmediyseniz hiçbiryerde umursanmazsınız. her zaman ikinci planda kalırsınız. zaten gündüzleri gidecek fazla bir yeriniz olmaz. git gel git gel iskeledir. orayı da kro diye tabir ettiğimiz insanlar parsellemiştir. iskelede uğrayabileceğiniz en uygun ve tek güzel mekan olarak balıkçılar kahvesi vardır. geceleri içinse sakin bir yer tercih ediyorsanız opera ve ya ev resturant sizler içindir. ancak oraya gelenlerin çoğu gecelere akacağı için ilk tercih robin hood'dur. ancak bu robin 4 katlıdır. en iyisi teras katıdır*. ancak burası o kadar kalabalıktır ki bırakın dans etmeyi adım bile atamazsınız. sadece birkaç şanslı iskandinav barın üzerinde aptalca dans eder. buradan aradığınızı bulamazsanız iskelede james dean bellman janus vardır. bellman koca bir alana yayılmıştır ancak salak salak şarkılar çalmaktadır. james dean ise alanya'nın en iyi dj'ine sahiptir. buralardanda hoşlanmazsanız sizi the doors bara davet ederim. Rock müzik çalınan bu yer tam isteğinize göredir. yalnız burayıda hollandalılar işgal etmiştir.

ancak "ben bar mar anlamam türküde ne var ne yok" derseniz sizi kale yolundaki bellman'ın üstündeki ezgi türkü bar'a davet etmek isterim. buranın grubu adanalı olup eskiden yol türkü evinde çalmaktaydı.

"Burada hiç meyhane tarzı yer yok mu?" diyorsanız tam olarak meyhane olmasa da genelde lise-üniversite***gençleri burayı mesken edinmiştir. Ağır müzik çalınır! Gündüzleri bile gidip içilesi bir yerdir!

peki alışveriş derseniz bankalar caddesi veya cuma pazarı en iyisidir. tabii rezil ötesi bir esnaf sizleri beklemektedir. öyle ki tam anlamıylo conolardan oluşan bu esnaf aptal aptal giyinip salak salak konuşup acayip tavırları vardır. uzak durulasıdır.

Bilardo, okey, langırt gibi oyunlar oynamak istiyorsanız Bankalar Caddesi üzerinde "park bilardo" en iyi seçenek olacaktır kuşkusuz. Yalnız "Ali baba restaurant"'dan çıkmaya çalışırsanız Ali baba'mız sinirlerip size dalabilir en iyisi düzgün yoldan çıkın siz.

Gece 3-4 gibi barlardan çıktıktan sonra "çok acım lan ölüyorum" diyorsanız Hacet caddesi üzerineki 2 büyük çorbacı sizi bekliyor. Tabii çorbacı deyince aklınızıa ufak bir dükkan gelmesin. Son derece büyük ve güzel olan bu iki restaurant*Diğeri çorbacı arasında seçim yapmak size düşer. O saatte boş yer varsa tabii!*

denize gitmek isterseniz damlataş veya kleopatra plajından şaşmayın. keykubat plajına uğramayın.

peki iyi özellikleri yokmudur? vardır tabii ki. eğer ilk gelişinizse iskeledeki barları görünce oha çekmemeniz imkansızdır. mimarı çok güzeldir. çarşısı harikadır.

eğer alanya kalesine gece çıkmazsanız hayatınızın hatasını yapabilirsiniz. tüm ömrü hayatınız boyunca görebileceğiniz en güzel manzara burdadır. tabii hava iyice karardıktan sonra çıkılmalıdır kaleye.

ve tabii ki dim çay. eğer alanya kalesi hakkında dediklerimin aynısı burası içinde geçerlidir. konuşmaya gerek yok sadece gelin görün.

ayrıca her sokağına tükürdüğüm geldiğim güne lanet ettiğim içinde bulunan herkese küfrettiğim kurtulmak için gün saydığım berbat lanet yer!

meraklısına not: Bu lafları çok pis yiyecem gibi geliyor ama neyse!