bugün
- ispanya daki göçmen krizi9
- her gün alkol almak3
- yeni dünya düzeni3
- çöp yanında poşette kitap bulmak3
- arkadaşlar hangi diziye başlasam3
- sözlükteki derin yapılanma4
- aylık 509 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması4
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri7
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- lunapark2
- uçurtma uçuran çocuk2
- hırvatistan12
- arkadaşlar bu ne kitabı yahu5
- solcuların faşistlerden beter olması2
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- kele şaplak atmanın hazzı ve dayanılmaz istek2
- beni özleyenler elime mum diksin15
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- rüyada nervio yu görmek5
- milliyetçi chp li2
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- kötülük2
- anın görüntüsü15
- tatile sivasa gitmek4
- güzel cumartesiler3
- dolar 100 lira olsa olacaklar3
- stack overflow kopyala yapıştır4
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- osmanlıcılar4
- muşlettin bey birader erecto biraderdir3
- gammazcı geldi gammazcııı hani'ya gammazcı2
- sümer dili6
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- mutlu kalmak için öneriler4
- o kaç gram3
- aylık 506 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- yunanistan29
- italya'nın ispanya ile schengen'i askıya alması2
- forlove194
- pforzheim şu an 26 derece2
- ılımlı islam4
- ayak bileğine dövme yaptıran erkek4
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım8
- para bok huzur yok2
- kadın bana aşık oldu resmen2
- küçük çocukların sizi kahraman olarak görmesi3
- şanssız bir insan olmak4
- ben bi duş alayım2
- kendine inanmak2
''amacım 30000 kişilik festivalde en arkada duran adama söyleyebilmek. o adama ''sana diyorum!'' diyebilirim, adam da ''ben mi?'' der. bu mümkün. bunu gerçekten yapabilirsiniz.''
bruce dickinson (iron maiden)
''on iki yaşından beri metale olan sevgimi, metali bayağı bulanlara karşı savundum. artık ne söyleyeceğimi biliyorum: ''metali ya hissedersiniz ya da etmezsiniz!'' metal size o her şeyi ele geçiren güç hissini vermiyorsa, saçlarınızı diken diken etmiyorsa bunları hiç anlamayabilirsiniz. öyle olsun, anlamayın. çünkü etraftaki 40000 metal hayranına bakıyorum da, siz olmadan da gayet güzel idare ediyoruz.''
sam dunn
metal müzik dinleyen biri önceleri kendine metalci denmesinden hoşlanmaz bile çoğunlukla fakat sonraları buna hiç takmaz olur. ''varın, siz dışlayın; beni rifflerimle, vokallerimle baş başa bırakın.'' falan der. o nedenle, yani ötekileştirildiği için pis, pasaklı, vurdumduymaz, cahil biri gibi görülür. (görünür değil.) oysa tüm bu sıfatlar metalin doğasına aykırıdır. bir insan ister metal müziği icra edecek olsun isterse de dinleyecek, bir değil birkaç konuda bilgi sahibi olmalıdır, araştırmaya, keşfetmeye meraklı olmalıdır. bunun en güzel örneği ise dee snider'ın tipper gore'a verdiği ayardır mesela. (bkz: metal a headbanger s journey)
bir de bir metal müzik dinleyicisi ya da icracısı öyle kolay kolay ''öeh, şunun dinlediği müziğe bak.'', ''trance mı? iğrenç.'' gibi ön yargılarda bulunmaz. biri ona bir link gönderdiğinde, bir şarkıyı dinlemesi istendiğinde gayet açıp bakar, hatta sonuna kadar dinler. sevse de sevmese de ona göre yorumunu yapar. çünkü onun işi önce müzikle, enstrümanla, ortaya koyabilmiş olmakladır. en fazla ''benim tarzım değil fakat cidden güzel.'' ya da ''ya bu herifleri çok seviyorum ama bu sefer olmamış.'' diyecektir. mesela yukarıda ''metalci''lerin cahil, kültürsüz, seviyesiz olduklarını konusunda dee snider hakkında verilmiş olan bakınıza çoğu insan bakmayacak, öyleyse trance hakkında ''bilin de öyle konuşun.'' demeye kimsenin hakkı olmaz.
ya hepimiz bilerek konuşacağız ya da hep beraber susacağız.
ankete gelince de, belli olduğu üzre metal.
bruce dickinson (iron maiden)
''on iki yaşından beri metale olan sevgimi, metali bayağı bulanlara karşı savundum. artık ne söyleyeceğimi biliyorum: ''metali ya hissedersiniz ya da etmezsiniz!'' metal size o her şeyi ele geçiren güç hissini vermiyorsa, saçlarınızı diken diken etmiyorsa bunları hiç anlamayabilirsiniz. öyle olsun, anlamayın. çünkü etraftaki 40000 metal hayranına bakıyorum da, siz olmadan da gayet güzel idare ediyoruz.''
sam dunn
metal müzik dinleyen biri önceleri kendine metalci denmesinden hoşlanmaz bile çoğunlukla fakat sonraları buna hiç takmaz olur. ''varın, siz dışlayın; beni rifflerimle, vokallerimle baş başa bırakın.'' falan der. o nedenle, yani ötekileştirildiği için pis, pasaklı, vurdumduymaz, cahil biri gibi görülür. (görünür değil.) oysa tüm bu sıfatlar metalin doğasına aykırıdır. bir insan ister metal müziği icra edecek olsun isterse de dinleyecek, bir değil birkaç konuda bilgi sahibi olmalıdır, araştırmaya, keşfetmeye meraklı olmalıdır. bunun en güzel örneği ise dee snider'ın tipper gore'a verdiği ayardır mesela. (bkz: metal a headbanger s journey)
bir de bir metal müzik dinleyicisi ya da icracısı öyle kolay kolay ''öeh, şunun dinlediği müziğe bak.'', ''trance mı? iğrenç.'' gibi ön yargılarda bulunmaz. biri ona bir link gönderdiğinde, bir şarkıyı dinlemesi istendiğinde gayet açıp bakar, hatta sonuna kadar dinler. sevse de sevmese de ona göre yorumunu yapar. çünkü onun işi önce müzikle, enstrümanla, ortaya koyabilmiş olmakladır. en fazla ''benim tarzım değil fakat cidden güzel.'' ya da ''ya bu herifleri çok seviyorum ama bu sefer olmamış.'' diyecektir. mesela yukarıda ''metalci''lerin cahil, kültürsüz, seviyesiz olduklarını konusunda dee snider hakkında verilmiş olan bakınıza çoğu insan bakmayacak, öyleyse trance hakkında ''bilin de öyle konuşun.'' demeye kimsenin hakkı olmaz.
ya hepimiz bilerek konuşacağız ya da hep beraber susacağız.
ankete gelince de, belli olduğu üzre metal.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar