bugün

içki satışı yasaklansın

kesinlikle katıldığım öneridir. böyle vergiler mi olur amk. içki yasaklansın onun yerine içki hammaddesi satılmaya başlansın normal vergilerle. her manavda cabernet sauvignon bulabilelim mesela. olmadı limonata satan yerler üzüm şırası da satsınlar. her mahallede imbikleme ve maltlama merkezi olsun. marangozlarda fransız veya amerikan meşesi bulundurma zorunluluğu olsun. her şehirde bu meşelerden yapılan ikinci el fıçıları toplama merkezleri oluşturulsun. viski içmek isteyen kardeşlerimiz kapı kapı dolaşıp, şarap yapılmış meşe fıçısı aramasınlar.

içki satışı yasaklansın ama daha henüz içki yapımında uzmanlaşmamış kişilere maliyet fiyatına, elinde muhtarlıktan fakirlik belgesi olanlara ise bedava vermek serbest olsun. belediye sosyal hizmet olarak çıraklık ve ustalık kursları açsın. her muhtar şarap tadım atölyelerine gönderilsin ve mahallesinde kim yapabiliyor kim yapamıyor fişlesin (fişleme olmadan yapamaz olduk artık ne de olsa).

(bkz: böyle başlığa böyle entry)
(bkz: bisiktirol)

not: daha yasaklanmadan promosyon başlatıyorum. artı verip mesajla haber verene sözlükte açacağım şarap nasıl yapılır başlığını, açar açmaz haber veriyorum